Live Chat Support Software
Crescendo
Lanserer talentprogram i verdensklasse

Oppsiktsvekkende 25 millioner private kroner i startkapital muliggjør Crescendo – et unikt talentprogram innen klassisk musikk. Bak står Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo-Filharmonien.

Nikita Khnykin & Leif Ove Andsnes. Foto: Thor Brødreskift
Nikita Khnykin & Leif Ove Andsnes. Foto: Thor Brødreskift

Crescendo er et flerårig program som kobler topptalenter innen klassisk musikk med noen av verdens ledende musikere.

– Vi har et oppsiktsvekkende nivå blant unge musikere i Norge i dag, og jeg er glad for å få anledning til å være med i denne storsatsingen som skal hjelpe dem i deres videre utvikling.  Jeg har i ettertid tenkt på at jeg savnet et sånt støtteapparat da jeg selv var i startgropen til en internasjonal karriere, sier Leif Ove Andsnes, som sammen med Janine Jansen er blant mentorene i 2016. Blant toppsolistene er Eivind Holtsmark Ringstad, Guro Kleven Hagen og Kian Soltani.

Internasjonalt solistmarked

Gjennom samspill, coaching og en rekke konserter, rustes de unge musikerne til å møte det internasjonale solistmarkedet.

– Crescendo er et ambisiøst prosjekt som åpner et enestående vindu mot verden for norske musikktalenter. Festspillene tok initiativet til dette prosjektet, fordi vi ville skape en verdifull kunstnerisk utviklingsplattform for unge norske musikere. Sammen med Barratt Due musikkinstitutt og Oslo-Filharmonien bidrar vi til å løfte unge norske musikere til høyeste internasjonale standard, sier festspilldirektør Anders Beyer. Festspillene i Bergen blir konsertarena for mange av de involverte i programmet.

Stephan Barratt-Due, rektor og kunstnerisk leder ved Barratt Due musikkinstitutt, påpeker at Crescendo er resultat av et historisk samarbeid mellom tre viktige institusjoner i norsk musikkliv og private aktører.

– Ambisjonen er at Crescendo skal bygge en fantastisk bro mellom det utøvende, profesjonelle toppnivået og morgendagens norske utøvende musikkliv, og dermed bidra til å sikre utviklingen av et bærekraftig norsk musikkliv i internasjonalt farvann, sier Barratt-Due.

Ung Filharmoni

Crescendo omfatter også program for unge kammermusikere og unge orkestermusikere. Rundt 80 unge talenter skal danne symfoniorkesteret Ung Filharmoni, hvor hver av dem får en mentor i Oslo-Filharmonien. 

– Både orkestermusikerne og sjefdirigent, Vasily Petrenko er svært begeistret for programmet og gleder seg til å jobbe med både Ung Filharmoni og toppsolistene, sier Ingrid Røynesdal, direktør i Oslo-Filharmonien. 

Det storstilte talentutviklingsprosjektet har fått generøse bidrag fra Bettina Ford Jebsen, Hans Peter Jebsen, Trond Mohn og Sparebankstiftelsen DNB. Bergens Forskningsstiftelse har hatt en viktig koordineringsrolle i prosjektet.

www.crescendo-music.no

Video fra presselanseringen.

Del
FaceBook
Twitter
Mail


Kalender
23. mai - 06. juni 2018
M
T
O
T
F
L
S

14
15
16
17
18
19
20

21
22


7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17Kalender
23. mai - 06. juni 2018
M
T
O
T
F
L
S

14
15
16
17
18
19
20

21
22


7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17<