Live Chat Support Software
Nyheter 2017
En drømmeverden for øyne og ører

Fiolinist Ingerine Dahl kommer til Festspillene for å lage et helt nytt univers av musikk og sanseinntrykk som både barn og voksne kan føle seg hjemme i.

Foto: Gabrielle Deimeke
Foto: Gabrielle Deimeke

– Kort forklart er Solitude en fiolinkonsert komponert av Jan Erik Mikalsen, iscenesatt for å gi en helhetlig, abstrakt opplevelse. Men det er også en drømmeverden, med bevegelse og en historie om søken, ensomhet, om å finne sammen. Her blir det både vakre klanger, underlige klanger, enorm energi, stillhet, ettertanke og forundring, sier Ingerine Dahl, som er vant til å reise verden rundt som solist og kammermusiker.

I urpremieren spares det ikke på verken scenografiske virkemidler eller kostymebruk, og Stavanger-fiolinisten har klare tanker om samspillet mellom musikken og det man ser på scenen.

– Jeg mener det visuelle alltid har en innvirkning når man lytter til musikk, og dette prosjektet er egentlig en bevisstgjøring av dette. Jeg har vært så heldig å få til et samarbeid med tre designere fra London College of Arts and Fashion. Sammen med lysdesigner Tord Knudsen tilfører de en kostyme- og scenedesign man ellers bare drømmer om. Solitude er en helt abstrakt forestilling med til nå «uhørt» musikk. Kanskje kan det visuelle være en måte å åpne opp for uvante klanger og uttrykk? sier Dahl. 

Solitude er ikke bare laget for barn. Det dukker også opp unge artistspirer på scenen i Cornerteateret.

– Vi samarbeider med fem barnehager i Bergen. Sammen med yogainstruktør Jorunn Maria Djønne jobber vi med å veksle mellom eksplosiv energi og avspenning, og det er gøy å følge barnas kreativitet og åpenhet i møte med helt ny musikk. Alle forestillingene blir unike!

På scenen står også musikere tilknyttet Det Norske Kammerorkester og Dextra Musica; strykerne Liv Hilde Klokk, Sara Övinge, Andres Maurette O’Brien, Ole Eirik Ree og Igor Eliseev, og Hans Kristian Kjos Sørensen på slagverk.

– Det er en kraftfull miks av ekstremt dyktige instrumentalister som det blir utrolig spennende å jobbe med,
sier Dahl.

Tekst: Arnhild Kannelønning

Del
FaceBook
Twitter
Mail


Kalender
23. mai - 06. juni 2018
M
T
O
T
F
L
S

14
15
16
17
18
19
20

21
22


7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17Kalender
23. mai - 06. juni 2018
M
T
O
T
F
L
S

14
15
16
17
18
19
20

21
22


7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17<