Live Chat Support Software
Festspillene i Bergen
Tettere på

Her kan du finne ut mer om festspillkunstnere og konsertprogram. Du kan også se videoer og lese anmeldelser og artikler fra media.

Festspillsjefene drømmer om egen strømmetjeneste, en Netflix i miniatyr, der festivalens beste konserter og forestillinger kan være evig tilgjengelige. Det vil koste.

Fiolinisten Sonoko Miriam Welde (20) fra Bergen kapret Statoils talentstipend for klassisk musikk.

Den verdensberømte teaterstjernen Robert Lepage kommer til Festspillene i mai for å spille seg selv.

Anders Beyer og Festspillene svarer på kritikken med å by på hele 25 klassiske konserter i Troldsalen og Kodes komponisthjem i 2017, med flere stjernesolister.

Festspilldirektør Anders Beyer vil krympe Festspillene og gjøre dem enda mer interessante. Men endringene kommer ikke som følge av kritikken den siste tiden, påpeker han.

Nyheten om hvem som skal fylle Bergen Kunsthall under Festspillene neste år er sluppet – neste års utstilling vil være konsentrert rundt linjen og streken.

Den kritikerroste og internasjonalt anerkjente kunstneren tar over stafettpinnen fra Fredrik Værslev.

Programmeringen for Festspillene i Bergen vil alltid være gjenstand for diskusjon, men denne må sees i lys av den strategien direktør og administrasjonen ble pålagt å følge, skriver Festspillenes styreleder Magne Furuholmen i Bergens Tidende.

Lang Lang har samarbeidet med både Metallica, Psy og Pharrel Williams, samt fått en pianoserie oppkalt etter seg. Neste år spiller han på Festspillene i Bergen.

Festspillene i Bergen viser hvordan man instrumenterer en hel by av musikk, teater og opera i det 21. århundre.

Han ser at det er politiske ­undertoner i skyttergravskrigen mellom tradisjonalister og modernister. Men Mahan ­Esfahani spiller ufortrødent videre.

Det er ikke anbefalt som forretningsmodell, sier Magne Furuholmen om Apparatjik. I kveld står styrelederen på scenen i Peer Gynt-salen.

15 franske skuespillere forvandler vannflaten ved Festplassen til et flammehav i helgen.

Se bildene fra dagens gatefest i Skostredet, før regnet kom vel og merke.

Seks av seks hjerter: Bergen Nasjonale Opera presenterer imponerende oppsetting av Arnold Schönbergs «Erwartung».

Terningkast 6: Regissør Stefan Larsson gjør Strindbergs tragedie lysere. Og Mikael Persbrandt og Lena Endre får et djevelsk par til å gløde på DNS.

August Strindbergs «Dødsdansen» kommer over scenekanten og tar deg.

Flere tunge kvinneskjebner er iscenesatt i Bergen de siste dagene – til gamle mestres musikk.

Festspill-stuntet med bysyklar er ein suksess. Byrådet har berre ein ting å gjera.

Terningkast 5: Noen konserter inviterer oss inn, til et nærgående register.

Terningkast 6: Det lykkelige øyeblikk, når et talent folder seg helt ut.

Du trenger ikke være klarsynt for å se at Festpillene i Bergen kommer til å bli preget av et uoppklart mysterium.

Åpningskonserten ved Festspillene i Bergen onsdag var først og fremst et bevis på i hvor stor grad lyd kan forme et visuelt uttrykk.

Judy Collins er blitt 77 år, men turnerer fortsatt flittig. Nå kommer hun til Festspillene.

Den norske spiritismebevegelsen i mellomkrigstida kulminerte i en drukningsdød i 1934. Nå tar historien om Ingeborg Køber veien til musikalscenen. 

Alle byer som vil seg selv vel bør ha mange sanger, mener Gabriel Fliflet. Slik fikk Bergen 13 nyskrevne låter om livet i byen.

Rens ørene. Minimalisten og magikeren Philip Glass kommer til Festspillene.

Philip Glass ble nektet å spille fordi musikken hans brøt med reglene for «ordentlig musikk». Nå er den amerikanske komponisten nysgjerrig på Kygo.

Jeg har lært at men ikke skal tråkke på noens tær.

Christel Smith, bosatt i Firenze, gjester Festspillene i Bergen i en operarolle der Bach-kantater nytolkes på dristigste vis.

Festspillåpningen har tatt seg kraftig sammen. Nå tåler vi til og med «Nystemten» på engelsk.

Det over 30 år gamle spelet er omskrevet og totalrenovert. Resultatet er brutalt, humoristisk og tar publikum ut i verden.

- Jeg har aldri vært med på noe liknende, sier sopran Christel Elisabeth Smith. Hun skal synge Bach-kantate helt naken i Peter Konwitschnys spesielle festspillforestilling.

Årets festspill i Bergen er spekket med store navn. Og forhåpentlig også stor kunst.

Angélique Kidjo takker sin far for inspirasjonen fra amerikanske og britiske artister.

Kannibalisme, ritualer og bier. 28 liter blod og 365 liter honning. Det er noe av innholdet i Carte Blanches nye forestilling.

Han slo gjennom som skodespelar i Mannen som elsket Yngve. No er Lars Kristian Larsen klar for å ta rolla som Olav Haraldsson.

Dei siktar mot Broadway, men først skal den nye musikalen testast ut i konsertform i Bergen og Stavanger.

27. mai har forestillingen «I slik ei natt» urpremiere i et nyrenovert Moster Amfi. I den nye forestillingen får publikum bli med inn i historien om Olav Haraldsson sitt liv og reise før han kom til Moster. I rollene finner vi blant andre Svein Tindberg, Rolf Kristian Larsen og Nina Sele.

BT 24.06.15: Det blir som å ta på myk pels, men samtidig edderkoppaktig, når Bergen Nasjonale Opera setter opp «Verklärte Nacht» og «Erwartung» under Festspillene neste år.

Fredrik Værslev er kjent for sine værbitte «markise-malerier». Neste år blir han Festspillkunstner i Bergen.

Maleren Fredrik Værslev blir neste års festspillutstiller.

NRK Klassisk tirsdag 02.06: Hør innslag fra de ulike solistene, samt finalen i Håkonshallen.

NRK Gudstjeneste 07.06: Hør utdrag fra festspillkonserten i Bergen domkirke.

NRK Aktuell klassisk 27.05: Hør åpningskonserten og stemningsrapport fra kvelden.

Hør og se dekningen av årets festival i tv- og radioklipp.

NRK P2: Hør konserten Nordisk prisme

NRK P2 28.05: Hør konserten Den danske strykekvartett med Christian Ihle Hadland

Minerva 10.09: «Stimmung» i Håkonshallen viste oss et av de viktigste elementene i et musikkverks identitet: samspillet mellom komponist og utøvere.

BA 09.06: – Det ufullkomne kan også være vakkert, sier operasangeren Georg Nigl i Festspillenes storsatsing «Orfeo».

Politiken (DK): Festspillene i Bergen viser sig fra den politiske side med Christian Lollikes "Provokatøren" i aktion på gaden og Rimini Protokolls interaktive europarejse rundt i private hjem.

Klassekampen 09.06: «Det var en gang et menneske» fremstår som en svært særegen opplevelse.

BT 09.06: Energisk og frisk a-mollkonsert.

BT 09.06: Kammermusikk i Håkonshallen med den franske Diotima-kvartetten.

Dagbladet+ 09.06: Full uttelling for enkel formel på Festspillene i Bergen.

BA 09.06: Det gnistret fra første låt da Jan Eggum og hans brasilianske venner kastet seg ut i et musikalsk samarbeid som vi sent vil glemme.

BT 09.06: - Alle som har fått formaninga om ikkje å opna kakeboksen før sjølve jolekvelden, vil forstå Orfeus, seier Gudmund Hernes. Han elskar operaen som avsluttar Festspillene onsdag kveld.

BT 08.06: Festspillaktuelle Jan Eggum har alltid tjent mye mer penger på konserter enn på platesalg.

The Arts Desk 08.06: Uniquely imaginative programming in special places from a world-class local

Frankfurter Allgemeine Zeitung 06.06: Musik hat eine soziale Aufgabe. Die Festspiele in norwegischen Bergen verbinden Hochkultur mit Bürgerbeteiligung und vernetzen sich nebenbei international.

NRK Hovedscenen 31.05: Årets Festspill i Bergen avsluttes med Monteverdis opera Orfeo i regi og koreografi av Sasha Waltz.

BT 06.06: Får andre «Frøken Julie»- oppsetninger til å blekne.

BT 06.06: Leif Ove Andsnes er blitt kalt «den permanente Festspillmusikeren». I dag har søster Ingrid Andsnes sin første solokonsert under festivalen.

BA 05.06: I forbindelse med Festspillene i Bergen, har elever ved Storetveit skole deltatt på et kritikerkurs. Målet med kurset var å trene elevene i å sette ord på levende kunstuttrykk og inspirere dem til å bruke språket til å beskrive og vurdere hva de opplever.

BA 05.06: Festspill-aktuelle HP Gundersen og Maesa Pullman lager klassisk pop med varme i The Last Hurrah!!.

BT 05.06: Live er «Stimmung» ei fantastisk oppleving.

2015: Svart sinne (Medieomtale)

BT 05.06: Oppsetningen av August Strindbergs stykke Frøken Julie under Festspillene i Bergen beskriver brutalt og presist situasjonen i dagens Sør-Afrika.

Klassekampen 05.06: Mange av konfliktene i Strindbergs «Frøken Julie» er skremmende aktuelle når handlingen flyttes til dagens Sør-Afrika.

BA 05.06: Morsomt, drøyt og negativ drittslenging. Det er noen av reaksjonene på Festspillenes Provokatør på Torgallmenningen.

NRK Hordaland 05.06: I 2012 lagde Christian Lollike stykket «Manifest 2083» om terrorangrepet på Utøya. Nå er han aktuell med en ny provoserende installasjon under Festspillene i Bergen.

BT 05.06: I flere år drømte pianist Christian Hundsnes Grøvlen om å få et tilbud om en solistkonsert innen han gikk ut fra Norges musikkhøgskole. Så kom telefonen fra Festspillene.

periskop 04.06: Ingen av fjerdeklassingene fra Kronstad skole rakte opp hånden for å si «jeg», da omviseren i årets festspillutstilling i Bergen spurte om hvem som synes det er kjekt å sitte nede på asfalten og se opp.

BT 04.06: Sein kveld i Logen med Anne Sofie von Otter

BT 04.06: Mann i bur med ropert skal vekke bergenserne. – Målet er å få i gang den offentlige samtalen, sier regissør Christian Lollike.

NRK Super 04.06: Målingsspann, myntar og kjøkkenutstyr, det er kanskje ikkje det første du forbind med musikkinstrument. Orkesteret Cateura frå Paraguay har blitt verdskjente med instrument lagd av dette og anna søppel, og denne veka spelar dei i Bergen, Drammen og Sandefjord.

BA 04.06: Tirsdag ble de «De unges festspilldag» arrangert. Der var de unges talent i hovedfokus.

BA 26.05: – Publikum skal kunne gå bort, ha det gøy og eksperimentere, sier Markus Waagbø om Festspillinstrumentet han bygger.

BT 29.05: Over de tre platene som utgjør DUB Leviathan-albumet, MOT, ALLES KRIG, og ALLE, er det langt på vei fremtiden som står på spill. Kanskje gir det mening å snakke om et slags beredskapsteater? spør Tore Vagn Lid.

NRK 03.06: Deler til instrumentene finner de på søppelfyllingen. I kveld står de på scenen i Grieghallen sammen med Sondre Lerche.

BT 03.06: Den danske regissøren Christian Lollike er tilbake. Nå med et prosjekt som skal tvinge folk til å tenke.

Aftenposten 02.06: Utsøkte madrigaler, mer og mindre finstemt dramatikk.

BT 03.06: Kjærligheten til en by som ble til verdensmusikk.

BT 03.06: Cateura, det resirkulerte orkesteret fra Paraguay, spiller bare på resirkulerte gjenstander funnet på en bossfylling. Onsdag står de på scenen i Grieghallen.

BT 01.06: Kroppskunstnere på høyt nivå begrenset av tynn regi.

BT 01.06: Leif Ove Andsnes er etter hvert er blitt en selvstendig institusjon med egne regler og normer.

Dagsavisen 01.06: Regissørene Goksøyr og Martens har sittet i en park i noen år og observert. Det har gitt dem et hav av historier å fortelle.

Bømlo-Nytt 02.06: Festspillene i Bergen må gjerne senda konsertane sine i satelittbane innom Moster Amfi fleire gongar. Laurdag kveld vart ei særs vellukka fyrste konsertvitjing frå festspela til Moster.

BA 01.06: I forbindelse med Festspillene i Bergen, har elever ved Storetveit skole deltatt på et kritikerkurs. Målet med kurset var å trene elevene i å sette ord på levende kunstuttrykk og inspirere dem til å bruke språket til å beskrive og vurdere hva de opplever.

Klassekampen 01.06: Ljodahått: Tilbake til gamlelandet med hyllest av Norges poesitradisjon.

ballade.no 01.06: Økt engasjement og kunnskap om undertrykkelse og vold mot kvinner er hovedbudskapet i Cecilie Ores nye kammeropera til tekst av Bibbi Moslet. Men Ore taler til sin egen menighet, skriver Thomas Erma Møller.

Dagsavisen 01.06: I årets festspillutstilling er en stor reklameskjerm rundingsbøye i en engasjerende utstilling. Men selv om publikum får reklamen midt i fleisen gir Ane Hjort Guttu oss mye å tenke på.

NRK Hordaland 30.05: I årets Festspillutstilling går Ane Hjort Guttu hardt ut mot reklame i byrommet.

TV2 Nyhetene 31.05: Ungdomsorkesteret fra Paraguay spiller Sondre Lerche-låter på instrumenter laget av søppel.

BT 31.05: «Det var en gang et menneske» er et teaterstykke jeg trodde jeg ikke likte, men som jeg elsker.

2015: Livet i parken (Medieomtale)

BT 31.05: Parkliv til innlevelse og ettertanke.

BT 31.05: Eit utruleg møte mellom ein cello og Sæverud sine trepanel.

Dagsavisen 30.05: Tora Augestad mener det er viktig at religionens kvinnesyn settes under lupen. Hun tar oppdraget i kammeroperaen «Adam & Eve».

iTromsø 31.05: Tromsø Kammerorkester fikk en strålende mottakelse av publikum og fikk sammen med tekstleser Gunnar Stålsett stående applaus for sin konsert under Festspillene i Bergen.

iTromsø 30. mai: Ledelsen i Tromsø Kammerorkester ser Festspillene i Bergen som en viktig arena å få vist seg fram på.

BT 30.05: Alt Ane Dahl Torp skal fortelle i Nygårdsparken, har skjedd. For regissørduoen Goksøyr og Martens bygger forestillingene sine på virkelige hendelser.

BA 29.05: Kafkas absurde humor, Harr og Røises teatralske kroppsspråk og Röyksopps snurrige elektronika passer hverandre som bowlerhatt til pipe. Magisk moro.

Kafkas absurde humor, Harr og Røises teatralske kroppsspråk og Röyksopps snurrige elektronika passer hverandre som bowlerhatt til pipe. Magisk moro.

ballade.no 29.05: – I mye av vårt utdanningssamfunn er møtepunktene mellom det profesjonelle musikkliv og yngre talenter sporadisk, skriver Festspillene i Bergen, Oslo-Filharmonien og Barratt Due. De har fått 25 millioner private kroner til talentprogrammet Crescendo.

BA 29.05: – Vi er veldig spente og vi tror dette er fremtiden for våre unge talenter, sier festspilldirektør Anders Beyer.

scenekunst.no 29.05: Barratt Due musikkinstitutt, Festspillene i Bergen og Oslo-Filharmonien står bak et nytt, flerårig program som skal koble unge talenter innen klassisk musikk med ledende utøvere på sitt felt. Programmet ble lansert i Bergen i dag.

VG 29.05: En nøye konstruert scenisk happening bombarderer oss med det ubehagelige faktum; volden sitter i blodet på oss alle.

Fanaposten 29.05: Fanabuen Sondre Lerche dukker opp som gjesteartist under festspillkonserten. Der skal han opptre sammen med et verdenskjent orkester som spiller på ødelagt kjøkkenutstyr.

Dag og Tid 29.05: George Gershwin har noko mozartsk ved seg. Ikkje berre døydde han tidleg, han hadde òg uvanleg lett for å skriva perfekte songmelodiar, reinska for alt musikalsk uturvande.

Vårt Land 28.05: Dyktige solister klarte å gjenskape kjærlighetsdramaet i Porgy og Bess uten kostymer og scenografi.

scenekunst.no 28.05: I går åpnet Festspillene i Bergen med flere scenekunstproduksjoner på programmet. En av dem er Home Visit Europe, som spilles i private hjem.

VG 27.05: Ny opera med kraftig kritikk.

2015: Livets teater (Medieomtale)

Bergens Tidende 28.05: Kjærlighet, tap, ensomhet. De fleste opplever det. Men ikke alle tør brette det ut - på en teaterscene. Gro Siren Andal tør. - Jeg elsker å sitte i kø, for da er jeg en del av samfunnet, forteller hun..

Bergens Tidende 28.05: Festspillene åpner med Andrew Littons effektive konsertversjon av Gershwins populære opera.

Bergens Tidende 28.05: Stjerneskudd. Endre Rydland Vetås var drittlei bøker og klasseromsundervisning. Han begynte på Manger Folkehøgskule og tok videregående som privatist. Nå har 19-åringen fast jobb som trombonist.

Bergensavisen 27.05: Bergenseren Gisle Martens Meyer lager musikk for både Festspillene og Nattjazz, og går fra Sæverud anno 2015 til elektronisk musikk med svermsimulatorer.

Vårt land 27.05: Festspillutstilling: Kunstneren Ane Hjort Guttu vil drøfte hvordan vi forholder oss til fattigdom, og hvorfor det gir oss ubehag å komme i nærkontakt med den.

Dagsavisen 27.05: Nå er det like før det braker løs med Festspill i Bergen med Kafka, urpremierer, nysirkus og storslått opera.

2015: Kultur & debatt (Medieomtale)

Bergens Tidende 27.05: 272 arrangementer fordelt på 15 dager. Her er BT-anmeldernes anbefalinger under årets nattjazz og Festspill.

Bergens Tidende 27.05: Spennande. Når Gunnar Stårlett opnar Festspillene på Torgallmenningen i dag, knyter han kjærleiken an til dei dramatiske hendingane i Kiev og Tahirtorget i Kairo.

Bergens Tidende 27.05: At Bibelen rommer så mye vold mot kvinner, overrasket komponist Cecilie Ore. Sammen med Bobbi Moslet har hun skrevet en feministisk opera om religionens undertrykking av kvinner.

VG 25.05: Röyksopp har sluttet å gi ut gammeldagse album. I stedet entrer de teaterscenen.

Bergens Tidende 23.05: Tora Augestad vekker oppsikt både på gaten og i Berlins berømte Volksbühne.

NRK 21.05: Elektronikaduoen Røyksopp går nye veier. Med skuespillerne Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise setter de opp et teaterstykke på Festspillene i Bergen.

Dagsavisen 22.05: – Det er noe med Röyksopp som speiler Kafka, mener skuespiller Thorbjørn Harr. Forestillingen om «Kafka» får premiere under Festspillene i Bergen, og kommer til Oslo til høsten.

Natt&Dag 21.05: – Det handler mest om å forandre den gymnasiale lesningen. Det er ting som folk går glipp av fordi Kafka har blitt tatt for alvorlig.

Bergensavisen 21.05: Leif Ove Andsnes gjør 70 konserter i året, fem av dem på Festspillene. – Det er naturlig å trappe litt ned, sier pianisten.

Vårt Land 21.05: Det synges om klitoris og forslåtte kroppsdeler, når komponist Cecilie Ore tar for seg kvinneforakten i de tre store religionene.

Bergensavisen 15.05: Samarbeidsprosjektet Obra har premiere på Nattjazz. Denne uken startet prøvene.

Klassekampen 18.05: En Amnesty-rapport, Dante og De syvdødssyndene er blant utgangspunktene når Cecilie Ore og Bibbi Moslet nå har laget kammeropera om kvinneforakt.

Dagsrevyen 04.05: Se reportasjen om FRI

2015: Viljen til liv (Medieomtale)

Stavanger Aftenblad 03.05: - Tiltrekning og kjærleik er ei enorm drivkraft, seier Nils Henrik Asheim. Han skriv musikk til tekstar frå Høgsongen.

Klassekampen 02.05: Hele manuset i teaterforestillingen «Fri» er basert på samtaler og hendelser observert i en park i Oslo.

Nordhordland 01.05: Endre Rydland Vetås er oppvaksen midt i Norges brasshjarte, og er no Norges kandidat til norsk solistpris.

Marsteinen 10.04: Framsyninga Home Visit: Europe er ikkje noko du må trekkja til teaterscena for å oppleva. Tvert om. Spelet går føre seg heime i stovene til private personar. Under Festspillene i Bergen kjem dei til Austevoll.

BA 09.04: – Det skal rockes og ristes, sier Tarjei Strøm i Ralph Myerz & The Jack Herren Band. De er klar for Festspillstredet.

VestNytt 08.04: Har du plass til 15 personer rundt ett eller flere bord i stuen din, vil Ragnhild Gjefsen gjerne komme hjem til deg.

Aftenposten 01.04: Det er lite som skal til for å gjøre Nils Økland fornøyd. Veldig lite.

BA 26.03: Midt i Nygårdsparken, foran en tribune på fire meter, skal Ane Dahl Torp spille teater i fugleperspektiv under Festspillene.

Studvest 25.02: Kjærlighet og erotikk er overordnede tema for årets forsmak på festspillene, som går av stabelen 19. mars på Logen teater.

BT 18.02: Med konsert ved Smålungeren, teater i Nygårdsparken og lokale artister som Röyksopp og Jan Eggum vil Festspillene nå nytt publikum.

NRK Hordaland 18.02: Programmet for Festspillene 2015 blir lagt fram i dag. På lista står fleire nye norske verk og ein debatt om kunst og ytringsfridom, som følgje av terroråtaka i Paris og København.

BA 18.02: Det blir teater i Nygårdsparken, en provokatør i bur, Herborg med kor og Andsnes med venner på årets Festspill.

BA 18.02: Flere kulturledere ønsker seg mer samarbeid, teater og ballett på Festspillene. Folk flest vil ha særegne artister og gode konserter.

17.02 Haugesunds Avis: Bømlo Teater og Festspillene i Bergen skal samarbeide om stor korfest i Moster Amfi lørdag 30. mai.

BT 17.02: Jan Eggum er «megafornøyd». Han debuterer som festspillartist med brasilianske band. Plateslipp blir det også.

BT 12.02: Röyksopp og Harald Eia har hatt et nerdete forhold til Franz Kafka siden gymnastiden. Slikt blir det Festspillforestilling av.

BA 23.01: – Hvem er villig til å åpne hjemmene sine for teatret? spør teatersjef Sven Åge Birkeland. 25 bergensere kan få en forestilling hjem. 

BT 15.01: Nattjazz, DNS og Festspillene samarbeider for første gang på dette unike bestillingsverket.

BA 13.01: Tore Vagn Lid vil bruke teatret til å øve på unntakstilstand under Festspillene. Han ser lenger frem enn terroren i Paris.

BT 10.01: Festspillene inviterer til «lydløs» konsert med lysshow og dansere på Smålongeren 6. juni. Musikken får du gjennom trådløse høretelefoner.

BT 22.12: Festspillene ønsker å direktesende åpningskonserten Porgy and Bess til alle norske kinoer.

BT 30.11: – Folk forstår klimakrisen bedre gjennom kunsten enn lange rapporter med tall og grafer, sier Peter Rockford Espiritu. 

BT 07.11: HP Gundersen får sin egen Logen-kveld på Festspillene i juni. Der blir hans nye amerikanske band presentert.

BT 03.10 Under Festspillene i Bergen 2015 kommer Tora Augestad til Bergen med to forestillinger: operaen Adam & Eve - a Divine Comedy og den musikalske teaterforestillingen King Size.

BT 01.06: For Martyn Jacques er verden et mørkt sted og glasset alltid halvtomt. Men han vil mer enn gjerne underholde folk – bare ikke på en glad og lykkelig måte.

adressa.no 01.06: Cirka Teater høster gode ord under Festspillene.

BA 01.06: - La oss se om jeg klarer å lære noen "moves", sier Festspillsjef Anders Beyer.

BA 01.06: Traces er en pulserende feiring av livet, med akrobatikk så spennende at du kjenner det i kroppen.

BT.no 03.06: Eksplosiv kammermusikk med Leif Ove Andsnes og tre unge musikere.

Kreativforum.no 18.06: Cannes Lions: Den allerede multipremierte og bejublede nyprofileringen av Festspillene i Bergen mottok Cannes Lions’ høyeste pris i designkategorien onsdag kveld.

2014: Postbudets sang (Medieomtale)

Morgenbladet 16.05: Samtidsmusikk Europeiske komponister kan skrike, men ikke synge, sier samtidsmusikklegenden Steve Reich. Nå kommer han til Bergen med et verk inspirert av rockegruppen Radiohead.

BT 16.06: Ane Hjort Guttu var en av få norske som ble valgt ut til fjorårets kunsttriennale i Bergen. Neste år blir hun festspillkunster.

BT 04.06: Solgte 1700 flere billetter enn i fjor.

NRK Her og Nå 16.05:  I morgen blir militærparader erstattet med folketog for sju barn fra Nord-Korea. Barna ankom Bergen sent i går kveld for å holde konsert under Festspillene i neste uke.

Gaffa 15.05: Blir beskrevet som starten på et nytt kapittel.

12.05 Kvinnheringen: Barnekoret Nattergalen går på scenen med Datarock i Bergen 24. mai.

BT 13.05: Det særegne privilegiet samtidskunsten har, er at den ikke konstaterer, men stiller spørsmål og fremmer det tvetydige, skriver Malin Barth.

Kulturnytt, 05.05: «Pearl of Scandinavia ... er eit av ei rekkje (stykke) med terror som tematikk som er kome etter 22. juli-åtaka. Først dukka slike stykke opp på små, uavhengige teater, men no er dei på veg inn på dei etablerte scenene.»

10.05 Ballade.no: – Jeg ble komponist fordi jeg elsket Stravinsky, Bach, BeeBop og Coltrane, og ingen av disse var tillatt som estetiske preferanser, sier Steve Reich. I slutten av måneden kommer han til Bergen.

06.05 Sunnmørsposten: De ble invitert til å delta. Dirigenten la bare ut bitte litt agn først.

03.05 TV2: Unge musikanter i Nord-Korea gleder seg til å fremføre «Kardemomme by».

Studvest 09.04: Festspill-aktuelle Frikar og Hallgrim Hansegård vil varte opp Bergen med dans, rasismedebatt og Nasjonal Samling-videoer.

Hissig 21.04: «Mai, for da er det Festspillene, Nattjazz – og nesten ikke regn» har vi alltid svart når venner har spurt når det er best å komme til Bergen. De siste årene har vi lagt til juni, etter at Bergenfest ble byens svar på Roskilde.

19.03 Aftenposten: Ny design og nytt program har gitt Festspillene i Bergen et løft.

31.03 BT: Supergruppen The Heidersmenn med Frode Grytten, Stein Torleif Bjella og Pedro Carmona-Alvarez spiller sammen for første gang i Bergen. Det gjør de på studentarrangementet Vibber.

03.04 BT: I kveld gir hun bergensstudente en forsmak på Festspillene. Appetitten for musikkbransjen fikk Solgunn Slåtto (27) på Hulen.

04.04 BA: Festspillaktuelle Hallgrim Hansegård ser fremmedfrykten i øynene i Bivrfrost. En ung bergenser kan bli med på scenen.

15.04 BT: Skostredet blir arena for en ny konsertsatsing fra Festspillene i Bergen. Sammen med byens musikk- og kunstmiljø arrangerer de Festspillstredet i slutten av mai.

08.04 Fanaposten: Lørdag 24. mai braker det løs. 450 barn står da på scenen i Grieghallen, sammen med det suksessfulle bergensbandet Datarock.

Aftenposten 29.03: Den danske skuespilleren Dar Salim vil ikke spille terrorist. Men han har gjort unntak for Christopher Grøndahls stykke: Pearl of Scandinavia.

29.01 Midtsiden: Ole Hamre inviterte til tanketømming: Lyden av ei ferje, lyden av ei åre og – what does the laks say?

BT 09.01: Folkemusikklubben Columbi Egg feirer sitt 15. år med en Late Night-konsert på Logen.

Klassekampen 28.09.13: Å bli eldre, er å kjenne at alt går treigere, mener Tone Vigeland. Det har hun ikke tid til. For 75-åringen har arbeid foran seg – mye arbeid.Kalender
24. mai - 07. juni 2017
M
T
O
T
F
L
S

15
16
17
18
19
20
21

22
23


8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18Samarbeidspartnere

07000 Bergen Taxi

Festspilltaxi, ring 07000

Atea

IT-drift

PwC

Sammen bygger vi tillit og skaper verdier

DNV GL

Balansekunst

Hordaland fylkeskommune

Yvonne og Bjarne Rieber

Festspillambassadører

Grieg Foundation

Festspillambassadør

Bergen kommune

Steinway Piano Gallery Oslo

Leverer Boston flygel til Festspillkontoret

Dextra Musica

Vi investerer i strykeinstrumenter

Bergens Tidende

Kulturavisen


Kalender
24. mai - 07. juni 2017
M
T
O
T
F
L
S

15
16
17
18
19
20
21

22
23


8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18Samarbeidspartnere

07000 Bergen Taxi

Festspilltaxi, ring 07000

Atea

IT-drift

PwC

Sammen bygger vi tillit og skaper verdier

DNV GL

Balansekunst

Hordaland fylkeskommune

Yvonne og Bjarne Rieber

Festspillambassadører

Grieg Foundation

Festspillambassadør

Bergen kommune

Steinway Piano Gallery Oslo

Leverer Boston flygel til Festspillkontoret

Dextra Musica

Vi investerer i strykeinstrumenter

Bergens Tidende

Kulturavisen