Live Chat Support Software
Festspillambassadører
Festspillambassadører

Aud Jebsen

Aud Jebsen er ny festspillambassadør i 2017. Hun har lenge hatt et engasjement for kulturlivet i Bergen. Gjennom Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen har familien støttet ulike kulturinstitusjoner og –prosjekter, deriblant Festspillene.

Under de 65. festspill støtter Aud Jebsen forestillingen Acosta Danza: Debut (s. 32) i Grieghallen. Her vil publikum få oppleve den prisbelønnede, kubanske danseren og koreografen Carlos Acosta, som etter en  eksepsjonell internasjonal karriere har samlet Cubas fremste dansere i kompaniet Acosta Danza.

Festspillene i Bergen skal stå for nyskapning og kunstnerisk utvikling, blant annet gjennom å tiltrekke oss de fremste skapende og utøvende kunstnere i verden. For å kunne realisere dette er vi avhengige av engasjerte og ambisiøse festspillambassadører som ser verdien av et sterkt kulturliv i Norge. Aud Jebsen er en slik ambassadør, som med sin sans for estetikk og kunst av internasjonal toppkvalitet, bidrar til at publikum kan la seg begeistre og utfordre under Festspillene.

Festspillene takker Aud Jebsen for hennes bidrag.

Per Gunnar Strømberg Rasmussen v/Strømberg Gruppen

Per Gunnar Strømberg Rasmussen v/Strømberg Gruppen er ny festspillambassadør i 2017. I likhet med Festspillene har Strømberg Gruppen kvalitet som en av sine kjerneverdier. Videre er virksomheten opptatt av å ta sosialt ansvar, også gjennom kunst og kultur. Rasmussen begrunner avgjørelsen om å bli festspillambassadør med at han synes Festspillene er inne i en spennende utvikling.

Rasmussen ønsker å bidra til at festivalen oppnår sine visjoner om å løfte det vidstrakte programmet både lokalt, nasjonalt og utover landegrensene.

Festspillene i Bergen takker Per Gunnar Strømberg Rasmussen v/Strømberg Gruppen for deres bidrag.

Ekaterina Mohn

Ekaterina Mohn har alltid verdsatt kunst og kultur, og er ny festspillambassadør i 2017. Hennes personlige preferanser ligger gjerne innenfor den klassiske kunsttradisjonen, men hun setter også den moderne kunsten høyt. Ekaterina Mohn ønsker å bidra til å opprettholde balansen mellom tradisjon og røtter og samtidens nerve og energi ved å støtte Festspillenes og deres mangfold. Hun ser viktigheten av å knytte bånd mellom kunsten og fremtidige generasjoner, og gjøre dens skjønnhet og mening tilgjengelig for alle.  

Festspillene i Bergen takker Ekaterina Mohn for støtten.

Terje Lønne

Terje Lønne er ny festspillambassadør i 2017. Festspillenes høye kunstnerisk kvalitet og formidlingen av norsk kulturarv er grunnen til at Lønne ønsker å være festspillambassadør, og han er opptatt av at Festspillene skal fastholde og utbygge sin posisjon som en av de toneangivende festivaler i Europa. Lønne ønsker også å bidra til at Festspillene kan ta i bruk nye digitale tjenester som setter Festspillene i stand til å sende produksjoner ut i verden til et potensielt stort internasjonalt publikum.

Festspillene i Bergen takker Terje Lønne for hans bidrag.

Espen Galtung Døsvig v/EGD

Espen Galtung Døsvig v/EGD er ny festspillambassadør i 2017. EGD har som Festspillene lange tradisjoner i Bergen. Siden grunnleggelsen i 1907 har selskapet sikret vekst ved å justere strategien i takt med endringer i markedene og samfunnet ellers.

Espen Galtung Døsvig ønsker som festspillambassadør å bidra til å bringe Festspillene inn i fremtiden. Han er også opptatt av å bygge Bergen som kunst- og kulturby, og Festspillenes rolle i dette oppdraget, blant annet gjennom samtidskunst av høy kvalitet.

Festspillene i Bergen takker Espen Galtung Døsvig v/EGD for støtten.

Grieg Foundation

Grieg Foundation

Stiftelsen Grieg Foundation støtter en rekke allmennyttige prosjekt på global basis, med hovedvekt på barn og unge, medisinsk forskning og miljø. Grieg Foundation går inn med aktivt engasjement for å sikre nødvendig støtte og fremgang, og bidrar på en måte som gjør en forskjell.

Festspillene har vært tilbakevendende når Grieg Foundation fordeler sine gaver, og vi er glade for at de ønsker å være en del av festspilltradisjonen i Bergen. Deres bidrag muliggjør et omfattende barne- og uteprogram, der barn og unge både får medvirke til og erfare gode kulturopplevelser og festspillstemning.

Festspillene i Bergen takker Grieg Foundation for støtten.

Yvonne og Bjarne Rieber v/Rika AS

Yvonne og Bjarne Rieber v/Rika AS

Yvonne og Bjarne Rieber v/Rika AS har i mange år investert betydelige beløp i Festspillene som er og fortsatt skal være et viktig kulturarrangement og et løft for hele kulturlivet både i Bergen, Norge og internasjonalt. Støtten er avgjørende når Festspillene gjennom ambisiøse prosjekter forbinder tradisjon og fornying, utfordrer og fornøyer publikum og gjør kultur stadig mer tilgjengelig.

I 2017 støtter Yvonne og Bjarne Rieber v/Rika AS konserten med pianostjernen Lang Lang i Grieghallen, sammen med Trond Mohn. Lang Lang er født i 1982, men har lenge vært regnet som en av de aller største stjernene innen klassisk musikk i dag. Han er kjent for sin åpenhjertige og gripende spillestil, og spiller for utsolgte hus over hele kloden.

Festspillene i Bergen takker Yvonne og Bjarne Rieber v/Rika AS for støtten.Kalender
23. mai - 06. juni 2018
M
T
O
T
F
L
S

14
15
16
17
18
19
20

21
22


7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17Kalender
23. mai - 06. juni 2018
M
T
O
T
F
L
S

14
15
16
17
18
19
20

21
22


7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17<