Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Anders Beyer fortsetter som festspilldirektør

Styret for Festspillene i Bergen forlenger Anders Beyers åremål til 2026.

Anders Beyer. Foto: Hans Jørgen Brun.
Anders Beyer. Foto: Hans Jørgen Brun.

– I vår valgte festspilldirektør Anders Beyer å snu seg rundt i en vanskelig situasjon, og skapte et digitalt festspill av høy kvalitet som også nådde bredt ut. Styret er mektig imponert over hva Festspillene, med Beyer som drivende faktor, fikk i stand på så kort tid, sier Festspillene i Bergens styreleder Thorhild Widvey.

Etter at det opprinnelige programmet for Festspillene 2020 måtte avlyses i april på grunn av regjeringens koronarestriksjoner, lanserte festspilldirektør Anders Beyer et nytt og digitalt festspill med 60 ulike programposter.

– Kulturlivet over hele verden står fortsatt i en vanskelig situasjon. Styret har høye ambisjoner for Festspillene i de kommende årene, og finner det hensiktsmessig å forlenge Anders Beyers åremål til Festspillene 2026 for å sikre kontinuitet og langsiktighet, sier Widvey.

Anders Beyer tiltrådte som festspilldirektør i august 2012. Det er andre gang styret for Festspillene i Bergen forlenger åremålet hans, og han er Festspillenes lengstsittende direktør.

– Jeg er stolt og ydmyk over at styret har ønsket at jeg skal stå i spissen for utviklingen i årene fremover, gjennom en forlengelse av åremålet frem til 2026, sier Anders Beyer.

Neste års festspill åpner onsdag 26. mai 2021, og festspilldirektøren jobber for tiden med ulike festivalscenarioer som tar hensyn til smitteutviklingen.

– Festspillene har en fantastisk stab med dedikerte medarbeidere som brenner for å se nye muligheter med kunsten og kulturen i en verden i hastig endring. Sammen med styret vil vi i de kommende år arbeide målrettet for å fastholde og utvikle Festspillenes internasjonale posisjon. Det gleder jeg meg enormt til å være med på å realisere, sier Beyer.

Fakta/Anders Beyer

  • Født 1959 i Bornholm, Danmark
  • Festspilldirektør i Bergen siden august 2012
  • Professor II ved Universitetet i Bergen
  • Tidligere kunstnerisk leder og direktør for Copenhagen Opera Festival, Athelas Sinfonietta Copenhagen og Athelas New Music Festival
  • Tidligere pianist, lektor ved Københavns universitet og musikkredaktør og kritiker

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!