Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 05. juni 2019

Festspill som drømmer

– Kunsten er samfunnets måte å drømme på, sier festspilldirektør Anders Beyer, som i dag lanserer programmet for de 67. Festspillene i Bergen.

Årets festspill arrangeres fra 22. mai til 05. juni, og har temaet lengsel som en rød tråd i hele programmet. Tematikken er tydelig allerede i åpningsforestillingen Venter, som ser historien om Ibsens Peer Gynt fra Solveigs synspunkt. Forfatter Karl Ove Knausgård har skapt en moderne Solveig, regien er ved den spanske stjerneregissøren Calixto Bieito og hovedrollen forvaltes av den norske sopranen Mari Eriksmoen.

Åpningsforestillingen slår an tonen for hundrevis av arrangementer på 30 arenaer i og rundt Bergen. Årets program inneholder sju urpremierer, åtte skandinaviapremierer og seks urfremføringer av ny musikk.

Programmet viser som alltid kunst fra hele spekteret, både musikalsk og scenisk, gjennom femten helt spesielle dager når Bergen er på sitt aller vakreste, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Verdensnavn til Bergen

På programmet står både klassiske verdensnavn som Yo-Yo Ma, Kathryn Stott, Steven Isserlis, Robert Levin, og Hilary Hahn, og internasjonalt anerkjente artister og scenekunstnere som Angélique Kidjo, Mikael Persbrandt, Robert Wilson og Nils Frahm. Festspillkomponist Unsuk Chin setter også sitt preg på festivalen.

Festspillene i Bergen fortsetter satsingen på kunst i virtuell utgave, og tilbyr gratis VR-lounge i Grieghallen gjennom hele perioden. På programmet står videre krimmysteriet Frogman, som integrerer VR-teknologi i selve teaterforestillingen.

– Sammen med våre mange partnere i inn- og utland, tilbyr Festspillene eventyrlige drømmerom fylt av kunstopplevelser utenom det vanlige, der man kan tenke nye tanker og ta hele sjelen i bruk, sier Beyer, som har vært festspilldirektør siden 2012.

Ny arena midt i sentrum

Festspillene gjør Festplassen til sin egen i festivalperioden, med 22 ulike arrangementer i og utenfor et scenetelt. Her skal blant annet Karl Ove Knausgård med band, voodooprestinnen og vokalisten Moonlight Benjamin og Joan as Police Woman opptre, og Thomas Seltzer tar sin populærkulturelle debatt til live-scenen. Utendørs vil tre meter høye dinosaurer hilse på store og små, og verdens første potet-DJ-installasjon byr på fete opplevelser

– Jeg tror på kunstens samfunnsbyggende makt, og at opplevelser som treffer deg i magen og hodet beriker tilværelsen mer enn vi egentlig forstår. I så måte er Festspillene en gave fra samfunnet til seg selv, sier festspilldirektøren. 

 

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot

Lukk