Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Fra hustakene i Paris til Festspillene

Mens den franske hovedstaden har vært nedstengt, har cellist Camille Thomas tatt konsertene til nye høyder.

Camille Thomas. Foto: Christian Meuwly
Camille Thomas. Foto: Christian Meuwly

Den fransk-belgiske cellisten startet serien med konserter på hustak, balkonger og i tomme museer under den første nedstengingen av Paris i vår, og har fått stor oppmerksomhet.

Camille Thomas – Donizetti: L'elisir d'amore: Una furtiva lagrima (Le Musée des Arts Décoratifs)

Camille Thomas begynte med en konsert på taket utenfor sin egen leilighet. Siden den gang er det blitt konserter på Institut du Monde Arabe, Versailles-palasset, Musée Nissim de Camondo, Palais Garnier og nå i november over Institut de France, der hun spilte et stykke av Ravel.

– Skjønnhet er livsviktig næring, det er sjelens mat. Å kunne motta skjønnhet, enten det er i et museum eller ved å lytte til en musiker, er det som holder oss gående i livets vanskeligste øyeblikk, sier Thomas fra taket av Institut de France til AFP (video).

2. Boléro. Allegro vivo [Introduction, Prière et Boléro For Cello And Orchestra, Op. 22]

Hun har også omtalt den utradisjonelle konsertserien som et symbol på ensomheten til musikere uten publikum og museum uten besøkende under pandemien.

– Det er min måte å skape skjønnhet, tross alt, sier hun til francemusique.fr.

Cellistens siste album, Voice of Hope, kom i juni 2020. Det er det første klassiske albumet som utgis i samarbeid med UNICEF, og en andel av salget går til UNICEF Frankrike.

Under Festspillene i Bergen 2021 skal hun spille i Troldsalen sammen med pianist Julien Brocal, som er ute med sitt tredje soloalbum denne sesongen. På Troldhaugen fremfører de cellosonater av Grieg, Debussy og Chopin.

Camille Thomas (foto: Sonia Sieff) & Julien Brocal (foto: Isabelle Françaix)
Camille Thomas (foto: Sonia Sieff) & Julien Brocal (foto: Isabelle Françaix)

Arrangementer som er planlagt på Festspillene i Bergen 2021 vil annonseres fortløpende utover høsten og vinteren.

Det er sannsynlig at planene for neste års festspill vil påvirkes av pandemien og smittevernrestriksjoner. Gjennom å lansere artister og forestillinger løpende, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige festspillprogrammet kan se annerledes ut. Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger, og ønsker å skape trygge forhold og minst mulig ulempe for publikum. Derfor vil billettsalget til Festspillene i Bergen 2021 først starte til våren.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?