Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Korsang fra amerikanske pionerer

I tråd med temaet for Festspillene 2021, skal Bergen Domkor fremføre verk av en rekke amerikanske komponister – samtlige kvinner og de fleste aktive i dag.
 
Bergen Domkor. Foto: Tuva Åserud.
Bergen Domkor. Foto: Tuva Åserud.

Bergen Domkor er et av Norges ledende amatørkor og et kirkemusikalsk kraftsenter på Vestlandet, og ledes av dirigent og stifter Kjetil Almenning. Koret fylte 10 år i 2019, og de siste årene har de blant annet ledet an i sing-a-long-messer og gjort flere konserter under Festspillene.

I Bergen domkirke søndag 06. juni skal koret synge stykker med opphav i USA. Konserttittelen er hentet fra verket Song of Smaller Creatures av Abbie Betinis. A cappella-stykket består av tre korte tonedikt der man kan høre bien summe, edderkoppen spinne og sommerfuglen flagre. På programmet står også Courtney Bryans Dust to Dust, som er en del av hennes nykomponerte orkesterverk Requiem.

Det er sannsynlig at planene for neste års festspill vil påvirkes av pandemien og smittevernrestriksjoner. Gjennom å lansere artister og forestillinger løpende, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige festspillprogrammet kan se annerledes ut. Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger, og ønsker å skape trygge forhold og minst mulig ulempe for publikum. Derfor vil billettsalget til Festspillene i Bergen 2021 først starte til våren.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?