Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Kronprinsen til Festspillene i Bergen

H.K.H. Kronprins Haakon vil være til stede under åpningen av Festspillene i Bergen 2020.

Åpningsseremoni 2014. Foto: Thor Brødreskift

– Det er en stor glede å ønske Kronprinsen velkommen tilbake til Bergen og Festspillene. At Kongehuset er til stede på Festspillenes åpningsdag, slår an en storslagen tone for 15 dager med musikk, scenekunst og levende kulturuttrykk og betyr mye for oss, sier festspilldirektør Anders Beyer.

H.K.H. Kronprinsen er opptatt av musikk, og besøkte Festspillene i Bergen sist i 2014, da han foretok den offisielle åpningen. I sin tale under åpningsseremonien trakk han frem både personlige musikkopplevelser i Bergen på 90-tallet og kunstens demokratiserende kraft: 

– Kunst stiller spørsmål og hjelper oss å oppdage nye muligheter. Et rikt kulturliv med mange ulike kunstneriske uttrykk er en forutsetning for et levende demokrati.

Åpningsseremonien for Festspillene i Bergen 2020 finner sted på Plenen på Bergenhus festning onsdag 20. mai. Åpningsforestillingen i Grieghallen er en ny produksjon av Richards Strauss’ opera Salome, presentert i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester.

Årets festspill finner sted 20. mai–03. juni, og byr på hundrevis av opplevelser innen musikk, teater, dans og mye mer.

H.M. Kong Harald er Festspillene i Bergens høye beskytter.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?