Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

«Venter» i Strasbourg

Festspillenes åpningsforestilling i 2019 har premiere på Opéra national du Rhin, under navnet «Solveig (L’attente)».

Venter. Fra urpremieren under Festspillene i Bergen 2019. Foto: Thor Brødreskift

I Frankrike er sopran Mari Eriksmoen tilbake i rollen som Solveig, og Orchestre Philharmonique de Strasbourg ledes av dirigent Eivind Gullberg Jensen. Forestillingen spilles på norsk, og tekstes på fransk og tysk.

– Det er rørende å høre koret synge Griegs sanger på norsk, sier Mari Eriksmoen på Instagram.

Med Henrik Ibsens Peer Gynt som utgangspunkt, skrev forfatter Karl Ove Knausgård en historie med en moderne Solveig i sentrum til Festspillene i Bergen 2019. Regissør Calixto Bieito og videodesigner Sarah Derendinger iscenesatte en poetisk forestilling til Edvard Griegs musikk. Resultatet var «Venter», som hittil har vært spilt i København, Bilbao og Vilnius. Nå står altså Strasbourg og Opéra national du Rhin for tur, der forestillingen spilles 19., 20., 22. og 23. september.

Opéra national du Rhin har bedt folk på gaten om å nynne litt på Griegs musikk i påvente av premieren, og publisert bilder fra prøvene som demonsterer at smittevernet er ivaretatt.

«Venter» var et bestillingsverk til Festspillene i Bergen 2019, og en samproduksjon med Tivoli SommerKlassisk, Teatro Arriaga de Bilbao, Göteborgs symfoniker, Sinfóníuhljómsveit Íslands og Vilnius Festival.

Se bilder fra Venter i Bergen

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?