Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Ways of Seeing til Festspillene i Bergen

Teaterstykket Ways of Seeing settes opp under Festspillene i Bergen.

Foto: Leif Gabrielsen/Black Box Teater.

– Jeg kan ikke huske å ha sett en sak i vår del av verden, med utgangspunkt i en teaterforestilling, som i like stor grad som dette har satt tilliten til politikerne og samfunnet på prøve.  Mange har ment mye om teaterforestillingen Ways of Seeing uten å ha sett den. Vi ønsker å gi flere muligheten til nettopp det, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Ways of Seeing vises i Mimes brønn på Høgskolen på Vestlandet torsdag 30. mai. Forestillingen ble opprinnelig satt opp på Black Box Teater i høst, og har skapt stor debatt.

– Stykket har av anmeldere blitt omtalt som «en uhyre viktig forestilling.» Festspillene vil være fleksible nok til å snu seg rundt hvis vi ønsker å få inn et innslag på programmet i siste liten. Vi er glade for at det lot seg gjennomføre denne gangen, sier festspilldirektøren, som også kommer til å knytte stykket til en allerede lansert debatt om kunst og ytringsfrihet.

Ways of Seeing omtales som en reise gjennom maktens rotsystemer, på jakt etter sammenhengene mellom overvåking, rasisme og frykt.

Regissør Pia Maria Roll er fornøyd med at forestillingen skal settes opp igjen under Festspillene.

– Vi er selvfølgelig begeistret for at Anders Beyer ser viktigheten i at folk får mulighet til å gå inn i de videre diskusjonene om forestillingens innhold med et bedre utgangspunkt, sier Roll til NRK.

Les mer om forestillingen her

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!