Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Widmann og Mazzoli blir festspillkomponister i Bergen

Tyske Jörg Widmann og amerikanske Missy Mazzoli vil prege Festspillene i Bergen i årene fremover. De er festspillkomponister i henholdsvis 2020 og 2021.

FESTSPILLKOMPONISTER: Missy Mazzoli og Jörg Widmann. Foto: Marlene May / Marco Borggreve
De siste årene har Festspillene i Bergen gitt ekstra stor plass til utvalgte samtidskomponister gjennom en rekke konserter og personlige møter med artistene i løpet av festivalen.  
 
I 2020 er det den tyske multidisiplinæren Jörg Widmann som blir festspillkomponist og artist in residence.
 
– Jörg Widmann er en av de mest interessante nålevende komponister i Europa, og samtidig regnes han for å være blant de førende virtuoser på klarinett. I tillegg til dette er han også en fremragende dirigent. Å være skapende og utøvende på dette nivå er veldig sjelden – vi ser det stort sett ikke i samtidsmusikken, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Han har allerede hatt flere møter med Widmann for å planlegge programmet.

– Jeg gleder meg til å være en del av Festspillene i Bergen 2020. Festspillenes musikalske visjon, variasjon og kvalitet er virkelig fremragende og en inspirasjon for hele Norden. Som festspillkomponist og artist in residence håper jeg å bidra til denne bemerkelsesverdige festivalen og forhåpentligvis skape unike opplevelser gjennom å kombinere nåtidens musikk med musikk fra fortiden, sier Jörg Widmann.

Festspillkomponist og artist in residence i 2021 er kanskje et nyere bekjentskap for flere. Amerikanske Missy Mazzoli ble Grammy-nominert i desember, og tidligere i høst ble det annonsert at The Metropolitan Opera har bestilt en opera av henne.

– Missy Mazzoli har i ung alder fått et gjennombrudd som komponist. Hennes musikk er tilgjengelig og moderne på samme tid. Mazzoli taler til et stort publikum, men med en helt personlig stemme som vitner om at hun er på vei til å bli en av sin generasjons førende skikkelser i amerikansk musikk, sier Beyer.

Mazzoli ser frem til samarbeidet.

– Festspillene i Bergen er verdenskjent for sin ekstraordinære allsidighet, unike visjon og enestående historie. Jeg er beæret over å være en del av denne ambisiøse feiringen av musikk fra alle epoker, sier hun.

Missy Mazzoli: Vesper

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!