Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

MØT BJØRN TOMREN

Bjørn Tomren (f. 1981) må kunne sies å være en av landets mest allsidige musikere. I fjor slapp han sitt første album under eget navn, og det er i hovedsak materiale fra denne utgivelsen vi skal få oppleve på årets onlinekonsert.

Foto: Nina Djærff

Bjørn Tomren ble først kjent som den ene halvdelen av polka- og jodleduoen Polkabjørn & Kleine Heine i midten av forrige tiår, og han har siden den gang vært innom en rekke sjangre og prosjekterAv disse kan nevnes strupesang (i trioen Huurd Altan Hangai Tu), salmesang (i trioen Samantha Foxtrot), americana (i bandet The Thomas Quickstep Experience) og punk (i bandet Tomra Konfeksjon). Tomren er trolig også den eneste festspillartisten som har forsert Norge på langs hele fire ganger: Til fots, i kajakk, i robåt, og på ski.
I 2019 slapp Tomren soloalbumet Bad Science Fictio fin. Utgivelsen fikk strålende anmeldelser, og ble av BT beskrevet som «visesang i americanatradisjonen, tungt lastet med slepne rytmer, klangrike strengeinstrumenter og trykkende stemninger.»

 

Foto: Simen Øvergaard
“Å si at jeg har et nytt Norge-på-langs-prosjekt på gang vil være å strekke det litt, men jeg har et ønske om å sykle Norge på langs på en enhjulssykkel. ”
Bjørn Tomren

LES FESTSPILLENES INTERVJU MED BJØRN TOMREN HER

 

LES MER OM BJØRN TOMREN:

 

 

VIDEO:

Live at Victoria
Live in Kyzyl, Russia
Live feat. Trondheimsolistene
Live at RetroFret, New York
Bad Science Fiction Live

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?