Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Direktør, Festspillene i Bergen

Vil du lede og videreutvikle flaggskipet blant Skandinavias festivaler for musikk og scenekunst?

Illustrasjonsbilde: Hannah Andresen under Let's Play!, Festspillene i Bergen 2021. Foto: Thor Brødreskift

Vi søker en direktør som kan styrke og utvikle Festspillene i Bergen som en toneangivende og ledende internasjonal kunst- og musikkfestival – og posisjonere Bergen som kulturby.

Vår nye direktør må vise til lang og solid ledererfaring fra kunst- og kultursektoren. Du er ambisiøs, visjonær og kvalitetsbevisst med høy kunstfaglig integritet. Du motiveres av Festspillenes mål om å være nyskapende, nå ut til et større publikum med kvalitetskunst – også de unge, og å gjøre festivalen til en synlig og tydelig samfunnsaktør.

Direktøren skal være en pådriver for det kunstneriske arbeidet i og rundt Festspillene. Med kløkt, dristighet og mot skal du bidra til at et bredt publikum får se og høre det beste av norske og internasjonale kunst- og kulturuttrykk innen klassisk musikk, dans, opera, teater, scenekunst og andre kunstarter.

Sammen med svært dyktige kolleger videreutvikler du en robust og samhandlende organisasjon med gode holdninger og verdier. Som leder er du opptatt av å skape positive medarbeideropplevelser og en stolt kultur.

Direktøren har ansvaret for å forvalte relasjonene til viktige samfunnsaktører, samarbeidspartnere, sponsorer og kulturinstitusjoner lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Du får også en sentral rolle i å sikre økonomien og øke inntektene til festivalen.

Stillingen er et åremål for fire år med mulighet for forlengelse. Forventet tiltredelse er våren 2022. Lønn etter avtale.

Eventuelle spørsmål om stillingen kan rettes til Visindi ved Heidi Wiggen på tlf. 916 56 103, Roy Tore Lysen Jensen på tlf. 909 20 447 eller Tonje Støver Knutsen på tlf. 477 10 611. Styreleder i Festspillene i Bergen, Thorhild Widvey kan også kontaktes på tlf. 480 57 649.

Vi gjør oppmerksom på at opplysningen om at du er søker kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf. Offentlighetsloven § 25. Hvis du har bedt om unntak fra offentlighet, vil du bli varslet dersom dette ikke kan imøtekommes.

Send søknad og CV snarest og senest innen 09.01.22 via visindi.no. Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver i innledende fase.

  • Søknadsfrist 9. januar 2022
  • Send søknad og CV via visindi.no.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?