Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Å tenke bortenfor kanon

Tidligere forestillinger:

 • Kalenderikon
  Lokasjonikon
  Kulturhuset, Lillesal
  Gratis

​Alex Ross om fortellingen om den vestlige kanon.

Musikkritiker og forfatter Alex Ross har et tema han stadig vender tilbake til: Hvordan ble den klassiske kanon til, med sin tunge vekt på et relativt lite antall berømte navn? Kanon defineres som et utvalg verk innen litteratur, musikk eller andre kulturuttrykk som er ansett som de mest sentrale og innflytelsesrike, og i dette foredraget spør han hvorvidt kanonen innen klassisk musikk i fremtiden kan utvides til å inkludere en mer mangfoldig gruppe komponister.  

Alex Ross har vært musikkritiker i The New Yorker siden 1996. Han dekker alt av klassisk musikk, fra opera til samtidens avant-garde, og skriver også om litteratur, historie, kunst, film og økologi. Som forfatter og skribent har han vunnet en rekke priser og stipender. Hans første bok, The Rest is Noise: Listening to the Twentieth Century, handler om musikkens kulturhistorie siden 1900 og ble Pulitzer-finalist. Han har også skrevet essay-samlingen Listen to This og Wagnerism: Art and Politics in the Shadow of Music om Wagners enorme kulturelle betydning.  

Foto: Josh Goldstine


 • Ordskifte
 • Gratis

Arena

Varighet

​1 t

Språk

​Engelsk 

Medvirkende

  • Alex Ross forfatter, musikkritiker i The New Yorker 

I samarbeid med

UiB Innsikt og Studentersamfunnet i Bergen 

Støttet av

Fritt Ord

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!