Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Arooj Aftab

Tidligere forestillinger:

​Sømløs flyt i sterke musikalske tradisjoner.

​Den New York-baserte artisten Arooj Aftab har en global bakgrunn. Hun er født i Saudi Arabia i en pakistansk familie som på 90-tallet returnerte til hjemlandet, og som 19-åring emigrerte hun til USA for å studere musikkproduksjon. 

Fra Lahore tok hun med seg inspirasjon fra hager, arkitektur og poesi på urdu, samt musikalsk innflytelse fra sørasiatisk klassisk og folk. I Boston ble hun forankret også i vestlige tradisjoner innenfor jazz og eksperimentell elektronika. Resultatet er musikk som sømløst trekker på blant annet neo-sufi, minimalisme og jazz – og i sentrum svever hennes særegne og mektige stemme.  

I 2021 ble Arooj Aftab den første pakistanske artisten til å vinne en Grammy-pris. Samme år slapp hun albumet Vulture Prince, som ble rost av kritikere i toneangivende medier som The Guardian, Time Magazine, Pitchfork og Rolling Stone.  

Arooj Aftab har spilt på festivaler som Coachella og Glastonbury, og under Festspillene kan hun oppleves i stemningsfulle Håkonshallen for første gang.


  • Musikk

Arena

Varighet

​1 t

Billetter

Ordinær: 460/510
Under 30 år/student: 200
Honnør: 414/459
FiB Fordel: 322/357
BT Fordel: 345/382

Medvirkende

    • Arooj Aftab vokal​
    • Gyan Riley akustisk gitar

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!