Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Avslutningskonserten

m/Oslo-Filharmonien & Leif Ove Andsnes

Forbindelser
Musikk
Tidligere arrangement:

​Mozarts mesterlige pianokonserter.

​Hundreårsjubilanten Oslo-Filharmonien avslutter årets festspill med et rent Mozart-program. Solist og dirigent er Leif Ove Andsnes, som leder orkesteret fra pianoet.

Sammen fremfører de Mozarts pianokonsert nr. 20 og 21 og hans første pianokvartett. Alle tre verkene ble til i perioden 1785–1786, da komponisten var midt i en voldsom kreativ periode som skulle endre pianokonserten for alltid. I løpet av to år skrev han en serie mesterverk i sjangeren, der han så på solistens og orkesterets roller på nytt og skapte nye muligheter for kommunikasjon og dialog.  

Pianist Leif Ove Andsnes har nylig begitt seg ut på et flerårig prosjekt med innspillinger og internasjonale turneer med utgangspunkt i disse to særdeles produktive årene i Mozarts liv.  

Oslo-Filharmonien feirer sine første hundre år denne sesongen, og har blant annet markert jubileet med en internasjonal turné i høst sammen med nettopp Leif Ove Andsnes. 

Konserten spilles inn fra Oslo Konserthus.  

Leif Ove Andsnes (foto: Gregor Hohenberg), Oslo Filharmonien (foto: C.F Wesenberg)

InformasjonTilgjengelig til 3. juli 2020. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Medvirkende

  ​Oslo Filharmonien
  Leif Ove Andsne s dirigent, piano

Musikk av

  • Mozart​

Verk

  ​WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791)

  Piano kvartett Nr. 1 in g-moll, K478

  Piano konsert Nr. 20 in d-moll, K466

  Piano konsert Nr. 21 i c-dur, K467


Støttet av

Kavlifondet​

Sponsor

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?