Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 07. juni 2023

Camille Norment

Festspillutstillingen

Utstilling
Neste arrangement:

​Kunstner og musiker med en omfattende multimedial komposisjon.

Med én fot i kunstverdenen og den andre i musikken, utforsker Camille Norment lyd og rom i relasjon til menneskekroppen. Norments kunstnerskap favner lydopptak, selvlagde instrumenter, skulptur, installasjon, tegning, performance, vokalensembler og orkestrering.  

Festspillutstillingen ved Bergen Kunsthall vil være den hittil mest omfattende presentasjonen av Camille Norment i Norge.  Hun vil presentere en omfattende multimedial komposisjon med lyd som brer seg over alle fire hovedgallerier som én stor installasjon, og spille på gallerirommenes egne aktive akustikk. Ettersom rommene ikke er bygget med tanke på lydpresentasjoner, utforskes selve arkitekturen som instrument. 

– Vi gleder oss veldig til å vise frem dette prosjektet med Camille Norment. Hun er en av verdens mest anerkjente kunstnere innen det spennende og aktuelle feltet lydforskning. I hennes verk blir lyden følbar og synlig som del av komplekse sosiale prosesser – både som kommunikasjonsform og som en rent fysisk tilstedeværelse i våre omgivelser. Jeg er utrolig spent på å se og høre det hun skal utvikle til Bergen Kunsthalls vakre og utfordrende lokaler! sier Axel Wieder, direktør ved Bergen Kunsthall. 

Festspillutstillingen er en av Norges viktigste samtidskunstutstillinger, og regnes som det mest prestisjefylte oppdraget for en norsk kunstner i sitt hjemland. Kunstneren velges av Bergen Kunsthalls kuratoriske stab og har vært vist ved Bergen Kunsthall hvert år siden 1953. 


Bilde: Camille Norment (foto: Don Stahl)

Camille Norment, Rapture, installasjon, Den nordiske paviljongen, 56. Veneziabiennalen 2015. Foto: Matteo DaFina. / Video: En kortdokumentar om Camille Norment og Rapture.

Arena

Produsert av

Bergen Kunsthall

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!