Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Carte Blanche

But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To)

Forstyrrelser
Dans
Urpremiere
Neste arrangement:
Urpremiere fra Norges nasjonale kompani for samtidsdans.

​Kanadiske Frédérick Gravel er kjent for å snu opp ned på strukturene i koreografi og inkluderer ofte elementer fra rock og performancekunst i uttrykket sitt. Gravel har sin bakgrunn fra det levende kunstmiljøet i Montreal, og har etablert seg som en av de fremste eksponentene for den nye, kanadiske dansekunsten.

For Gravel blir forestillingen først skapt i møte mellom mennesker. Scenen blir en arena for et kunstnerisk og sosialt eksperiment der karakterer bygges og viskes ut.

Gravel tenker filmatisk og musikalsk i sine koreografier, og som han selv sier:

– Jeg ser på en koreografisk idé som en melodi, og arbeidene mine kan sammenlignes med å lage en konsert. Jeg lager på en måte musikk ved hjelp av dans. Man kan kanskje si at jeg komponerer linjer som danserne framfører med sin egen stemme, i deres egen toneart.

Bak tittelen But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) skjuler det seg et ønske om å fremheve individets rolle i en motsetningsfull verden hvor skyldfølelse og feiring er to sider av samme sak i et håp om at alt har en plan.

Foto: Bent René Synnevåg

Informasjon

Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer. Les mer her.


Arena

Varighet

​1 t

Billetter

I salen
Ordinær: 370
Honnør: 333
Under 30 år/student: 190
BT Fordel: 277

Medvirkende

    • Frédérick Gravel koreografi, lysdesign
    • Philippe Brault musikk
    • Indrani Balgobin kostymer
    • Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Caroline Eckly, Adrian Bartczak, Dawid Lorenc, Lin Van Kaam, Max Makowski, Aslak Aune Nygård, Noam Eidelman, Nadege Kubwayo, Daniel Mariblanca, Timothy Bartlett, Anne Lise Rønne, Vilja Kwasny dansere

Samproduksjon med

​Carte Blanche

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?