Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Fredrik Saroea

Rona Diaries

Fornøyelser
Musikk Digital
Urfremføring
Tidligere arrangement:
 • Overstått
​Datarock-profilen i ny drakt. 

Fredrik Saroea er trolig mest kjent som frontfigur i popgruppen Datarock; prosjektet som endte opp med å spille over 1000 konserter på fem kontinenter. 44-åringen har imidlertid en haug med andre musikalske prosjekter på CV-en: Jazzkvintetten hans – Fredrik Saroea Quintet – har for eksempel eksistert i 20 år, og Saroea har samarbeidet med en rekke forskjellige musikere fra inn- og utland. Hans første soloutgivelse ble sluppet allerede i 2003, og under koronanedstengingen i 2020 kom nytt solomateriale endelig til verden. Dette materialet, som blir sluppet som albumet Rona Diaries, utgjør rammen for konserten på Festspillene.

Fredrik Saroea har selv uttalt at det nye solomaterialet i stor grad bryter med den musikalske Datarock-signaturen. Komposisjon og arrangement ble skrevet under mantraet «rytmegitar som førstefiolin» og er ispedd en smule små-virtuos fantasirikdom fra sjangere som indie, emocore, art- og postrock, mens tekstene fikk lov til å bli så gravalvorlige en kan forvente når man skriver låter – eller dagbok – under en global pandemi. På Festspillene presenteres materialet i nedstrippet kammerversjon sammen med harpe, cello, bratsj og fiolin.

Konserten finner sted på slippedatoen for Rona Diaries, og skal også spilles inn som et live-album.

Foto: Hans Jørgen Brun

Informasjon

Arrangementet filmes. Kameraene kan oppleves forstyrrende for publikum i salen. Dørene stenger 5 min før oppsatt starttid. All videreformidling, kopiering og nedlastning av videoinnhold er forbudt.

Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer. Les mer her.

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.


Arena

Varighet

​1 t

Billetter

I salen
Ordinær: 290
Honnør: 261
Under 30 år/student: 190
BT Fordel: 217

Digital
Ordinær: 150
BT Fordel: 110

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.

Medvirkende

  • Fredrik Saroea gitar, vokal​
  • Musikere fra BIT20 Ensemble:
  • Martin Shultz fiolin
  • Liene Klava bratsj
  • Agnese Rugevica cello
  • Johannes Wik harpe

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?