Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Grieg, Sæverud, Bull – og Anne-Marie Ørbeck

Tidligere forestillinger:

 • Kalenderikon
  Lokasjonikon
  Kulturhuset, Lillesal
  Gratis

​Bli kjent med årets festspillkomponist.

Anne-Marie Ørbeck (1911–1996) var en bergensk komponist hvis verk ble fremført både nasjonalt og internasjonalt, men hun ble aldri like (aner)kjent som sine mannlige, lokale kollegaer.  

Selv ikke bergenserne med sin patriotisme og evne til å fremsnakke og skryte av sine egne, kjenner henne. Hvorfor ble det slik? Og er historien hennes gjenkjennbar for kvinner i det klassiske feltet generelt? 

Under Festspillene kan en møte festspillkomponisten Anne-Marie Ørbeck gjennom musikken og i denne samtalen. Ordstyrer er journalist Marion Hestholm, som har jobbet med Ørbecks historie og virke over lengre tid, blant annet i NRK P2-programmet Spillerom søndag. Her blir vi bedre kjent med komponisten fra Wergelandsalleen og snakker om underrepresenterte, glemte og gjemte stemmer i den klassiske musikken.  

Foto: Bergens Tidende

Informasjon

​Under årets festspill er det tre konserter med musikk av Ørbeck: Det blir en egen portrettkonsert med orkesterverk, Bergen Filharmoniske Orkester og flere andre artister i Håkonshallen, og under Avslutningskonserten i Grieghallen spilles Ørbeck sammen med Griegs a-mollkonsert. I tillegg vil japanske Fuko Ishii fremføre et av hennes verk for piano i Griegs villa


Bildet: Edvard Grieg (foto: Bergen Offentlige Bibliotek), Harald Sæverud (foto: Jon Eriksbakken), Ole Bull (foto: Bergen Offentlige Bibliotek)
 • Ordskifte
 • Gratis

Arena

Varighet

​1 t

Språk

Norsk 

Medvirkende

  • Ingrid Skovdahl musikkhistoriker, journalist
  • Arnulf Christian Mattes professor i musikkvitenskap, leder for Senter for Griegforskning
  • Lars Petter Hagen festspilldirektør 
  • Marion Hestholm ordstyrer, journalist

Støttet av

Fritt Ord

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!