Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Hania Rani

Tidligere forestillinger:

​En musikalsk meteor.

«Jeg tror jeg er den samme som artist og som person. Musikk er min måte å kommunisere, på, og jeg ser på kunsten og musikken som en helhet, uten grenser, inndelinger eller sjangre.» 

Det skriver Hania Rani. Den prisbelønte pianisten, komponisten og sangeren er selvutnevnt klassisk pønker og har raskt fått mye oppmerksomhet for sin nyskapende, sjangeroverskridende musikk.  

Hun vokste opp i Gdansk, og mens hun studerte klassisk piano ble hun introdusert for jazz og elektronisk musikk som ga henne lyst til å blande Chopin og Sjostakovitsj med Dave Brubeck og Moderat. Platedebuten i 2019 banet vei for en rekke kritikerroste utgivelser i ulike formater. 

Ranis musikk befinner seg i landskapet mellom jazz, klassisk og elektronisk. Forbes beskriver den slik:  

«Ranis musikk var som bølgenes bevegelser i et hav. Musikken hennes leder lytteren dynamisk over et emosjonelt landskap som til tider samler seg i en storm og andre ganger ender i en dyp meditativ tilstand.» 

Inspirasjonskildene strekker seg fra Max Richter, Miles Davis og Nils Frahm til Portico Quartet, Radiohead og The Beatles, og til konserten i Grieghallen kommer hun med Ziemowit Klimek på bass og moog.

Foto: Martyna Galla


  • Musikk

Arena

Varighet

​1 t 10 min

Billetter

Ordinær: 260/550/650
Under 30 år/student: 200
Honnør: 234/495/585
FiB Fordel: 182/385/455
BT Fordel: 195/412/487

Medvirkende

    • ​Hania Rani piano, synthesizer, vokal
    • Ziemowit Klimek bass, moog
    • Agata Dankowska lyd
    • Gabriele Clementi lys

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!