Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Kei Solvang

Festallmenningen

Tidligere forestillinger:

 • Kalenderikon
  Lokasjonikon
  Torgallmenningen, Festallmenningen
  Gratis
 • Kalenderikon
  Lokasjonikon
  Torgallmenningen, Festallmenningen
  Gratis

​Publikumsfavoritt på piano.

Kei Solvang er født i 2002, og hadde langt ned til pedalene da hun begynte å spille piano som treåring i Japan.  

Hun fortsatte å øve da familien flyttet til Norge, og har nå opparbeidet en gjev samling med priser og ettertraktede oppdrag. I Ungdommens musikkmesterskap 2018 vant hun sin klasse, samt inspirasjonsprisen og publikumsprisen. Hun har utmerket seg i pianokonkurranser i Sverige, Storbritannia og Tyskland, og åpnet NRKs store satsing Grieg minutt for minutt. Hun har spilt flere konserter på bergenskomponistens hjem Troldhaugen.  

Da hun spilte under De unges festspillforestilling som 14-åring, ble hun intervjuet på TV sammen med pianomentor Leif Ove Andsnes. Da glapp det ut av henne at hun ville bli proff musiker – og dermed var retningen lagt. Mellom 2019 og 2022 var hun medlem av Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi, da også med Håvard Gimse og Christian Ihle Hadland som mentorer. 

Nå studerer hun ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og gjør to gratiskonserter på Festallmenningen med verk av blant andre Grieg og Beethoven. Du kan også oppleve henne som solist under portrettkonserten av festspillkomponist Anne-Marie Ørbeck i Håkonshallen.

Foto: Marianne Storaker


 • Musikk
 • Ute
 • Familie
 • Gratis

Arena

Varighet

​30 min

Anbefalt alder

0-99

Medvirkende

  • Kei Solvang piano​

Muliggjort av

Grieg Foundation

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!