Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Lene Berg

Festspillutstillingen

Utstilling
Neste arrangement:

​Filmregissør og billedkunstner med stort og personlig prosjekt.

Lene Berg er filmregissør og billedkunstner. Hun studerte filmregi ved Dramatiska Institutet i Stockholm, og de siste tiårene har hun laget en rekke fremragende langfilmer, filmarbeider og verk som blant annet stiller spørsmål om forholdet mellom fakta og fiksjon.

Til Festspillutstillingen i Bergen Kunsthall presenterer Berg et omfattende nytt prosjekt, Fra Far , som fortsetter hennes undersøkelse av samtidige sosio-politiske spørsmål gjennom selvbiografisk materiale.

Berg var ni år gammel da hennes far – filmregissøren og forfatteren Arnljot Berg – ble arrestert i Paris i 1975 og fengslet for drapet på hans kone, og Lene Bergs stemor, Evelyne Zammit. Dette dramatiske barndomsminnet er utgangspunktet for utstillingen, som gjennom film og lydarbeider, kombinert med scenografiske elementer, vil utfolde seg gjennom kunsthallens utstillingssaler. Konfrontert med harde selvbiografiske erfaringer undersøker utstillingen grunnleggende spørsmål om skyld, minner, sannhet og fantasi. 

Festspillutstillingen er en av Norges viktigste samtidskunstutstillinger, og regnes som det mest prestisjefylte oppdraget for en norsk kunstner i sitt hjemland. Kunstneren velges av Bergen Kunsthalls kuratoriske stab og har vært vist ved Bergen Kunsthall hvert år siden 1953.

Les mer om Lene Berg og Festspillutstillingen 2022 her.

Lene Berg. Foto øverst: Fra råmaterialet til Fra Far.

Arena

Timeplan

DATO/TID
Torsdag 26. mai–søndag 21. august
Mandag–søndag kl 11:00–17:00
Torsdager kl 11:00–20:00

Billetter

​​Billetter kjøpes via Bergen Kunsthall

Gratis inngang torsdager 17:00-20:00.

Produsert av

Bergen Kunsthall

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?