Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Lumen Drones

Fornøyelser
Musikk
Tidligere arrangement:

​En ny type musikk fra gamle kjenninger. 

Instrumentalgruppen Lumen Drones består av tre ringrever fra norsk musikkliv; Nils Økland (hardingele/fiolin), Per Steinar Lie (gitar) og Ørjan Haaland (trommer). Ved hjelp av en ukonvensjonell instrumentsammensetting har trioen klart å skape et lydbilde der grensene mellom musikksjangere forsvinner.  

Lie og Haaland har lang fartstid fra grupper som blant annet The Low Frequency In Stereo og Undergrünnen, mens fiolin/hardingfeleveteranen Nils Økland har vært musikalsk aktiv i over 40 år, og kan se tilbake på et tosifret antall plateutgivelser og samarbeid med artister som blant annet Mats Eilertsen, Christian Wallumrød, Kari Bremnes, Alf Cranner og Karoline Krüger. 

Lumen Drones har gitt ut to album som begge har fått kritikerne til å både juble og klø seg i hodet mens de lurer på hva slags merkelapp de skal sette på musikken. Hvis man likevel skal våge seg på en beskrivelse, kan kanskje en fusjon av folkemusikk og dronerock gi en antydning om hva som er i vente når gruppen inntar Bergen i mai. 

Foto: Astrid Hagland Gjerde

Informasjon

Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer. Les mer her.


Arena

Varighet

​1 t 15 min

Billetter

I salen
Ordinær : 290
Honnør : 261
Under 30  år /student: 190
BT Fordel: 217

Medvirkende

    • Lumen Drones
    • Nils Økland hardingfele, fiolin
    • Per Steinar Lie gitar
    • Ørjan Haaland slagverk​

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?