Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020
NATTJAZZ PRESENTERER

Mathias Eick

Kind of Blue

Fornøyelser
Musikk
Tidligere arrangement:
​Kind of Blue. Kind of Eick.

​I 2019 fylte det legendariske Miles Davis-albumet Kind of Blue 60 år. For å markera åremålet inviterte Oslo Jazzfestival Mathias Eick til å tolka låtane frå plata på nytt. Kind of Blue er eit av dei viktigaste vegkryssa i jazzen – her tok Miles Davis farvel med be-bop og gjekk inn i eit tilbakelent, melodisk og lyrisk landskap. 

Med brei musikalsk bakgrunn skulle Mathias Eick sjølv vera godt aksla for oppgåva – han slepp eigen musikk på ECM, var med i Jaga Jazzist og Trondheim Jazzorkester, og har jobba med Chick Corea og Manu Katché. Fabelaktig musikk frå framifrå musikarar! 

Mathias Eick skulle ha spelt på USF Verftet på opningsdagen for årets Nattjazz. Slik gjekk det ikkje i år – men vi er glade og stolte over å kunne sende denne godbiten av ein konsert frå Håkonshallen og heim til deg i staden.

Denne konserten sendes også på NRK og bt.no.

Foto: Colin Eick

Tilgjengelig til 22. september 2020. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Medvirkende

  • Mathias Eick trompet
  • Kjetil Møster tenorsaksofon
  • Martin Myhre Olsen altsaksofon
  • Erlend Skomsvoll piano
  • Johannes Eick kontrabass
  • Håkon Mjåset Johansen trommer

Produsert av

​Nattjazz i samarbeid med Festspillene i Bergen

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?