Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

mellomland

BUD/Sovaco de Cobra

Forstyrrelser
Dans
Urpremiere
Tidligere arrangement:

​En dobbelforestilling fra Carte Blanche.

​I mellomland har teatersjef Annabelle Bonnéry engasjert to fremadstormende koreografer fra samme generasjon til å skape en todelt helaften for Carte Blanche. Fem og ni dansere møter koreografene Roza Moshtaghi og Lander Patrick i en dobbel-forestilling som presenterer norsk og internasjonal samtidsdans på samme scene.

Utgangspunktet for BUD er "venting", og i forestillingen utforsker koreograf Roza Moshtaghi hvordan vi kan oppleve en fortelling om "venting" og forventninger knyttet til å være i denne mystiske tilstanden. Utøverne går gjennom ulike situasjoner der de venter, stopper opp, og blir værende igjen. De gåtefulle figurene er kledd i kostymer som grenser til installasjoner, og gjør BUDs sceniske venterom til en sterk visuell opplevelse med fem av kompaniets dansere.

I Sovaco de Cobra (norsk: slangens armhule) av Lander Patrick inviteres vi inn i en verden der sosiale regler må vike for spillets regler. Inspirert av sjakk og en fascinasjon for tosidigheten i dette strategiske og krigerske spillet, skaper Patrick en energisk forestilling der nye regler oppstår og brikkene i spillet utfordres. Sovaco de Cobra er laget for ni av Carte Blanches dansere, som kaster seg inn i spillet med varme og vitalitet. Forestillingen er proppfull av virtuositet, skarpe og presise bevegelser, og danserne orienterer seg i en virvelvind av rytmer, tempo og lekenhet. 

Roza Moshtaghi er en iransk koreograf og utøver som bor og arbeider i Oslo. Hennes arbeid tar for seg fortellinger om begjær, som skapes gjennom prosessen med å tilpasse seg eller reagere på systemer og struktur. Hennes tre siste forestillinger er LIMBO (2021), Bouncing Narratives (2019) og Only Forever (2018).  

Lander Patrick, født i Brasil, oppvokst i Portugal med base i Lisboa. Han har vunnet flere priser, og forestillingen Adorabilis (2017) som han laget med sin faste samarbeidspartner Jonas Lopes, ble valgt til Aerowaves Priority Company i 2017.  

Bilde: dansere Nadege Kubwayo, Lin van Kaam (foto: Sjur Pollen)

Informasjon

Del to av mellomlandSovaco de Cobra (60 min) – er dessverre avlyst onsdag 01. juni grunnet sykdom. Del en, BUD (55 min), vil gå som planlagt. Alle som har kjøpt billett vil bli kontaktet. Forestillingene 02. og 03. juni vil gå som planlagt.

Vi gjør oppmerksom på at forestillingen inneholder strobelys og enkelte sterke scener. Kontakt Festspillene på telefon 55 21 06 30 ved behov for mer informasjon.

Arena

Varighet

​2 t 45 min inkl. pause

Billetter

Ordinær: 380
Honnør: 342
Under 30 år: 190
FiB Fordel t.o.m. 13. april: 266
FiB Fordel f.o.m. 14. april: 304
BT Fordel: 285

Medvirkende

  BUD

  • Roza Moshtaghi koreografi
  • Thomas Schaupp dramaturg
  • Ronak Moshtaghi installasjon og kostyme
  • Thomas Bruvik lysdesign
  • Lykourgos Porfyris musikk
  • Irene Vesterhus Theisen, Daniel Mariblanca, Ole Martin Meland, Aslak Aune Nygård, Anne Lise Rønne dansere

  Sovaco de Cobra

  • Lander Patrick koreografi
  • Jonas Lopes dramaturg
  • Leander Patrick kostymekonsept
  • Rui Daniel lysdesign
  • Mestre André musikk
  • Noam Eidelman Shatil, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Tilly Sordat, Lin van Kaam, Max Makowski, Mathias Stoltenberg, Adrian Bartczak, Nadege Kubwayo dansere

SAMPRODUKSJON MED

Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?