Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Moddi

Det nye nord

Fornøyelser
Musikk
Tidligere arrangement:

​​Musikalsk historieformidling med sterkt samfunnsengasjement.

​Med sitt nye storprosjekt Det nye nord ønsker visesanger Pål Moddi Knutsen å bryte med gamle klisjeer om Nord-Norge, og bygge et nytt, mer tidsriktig bilde av hvordan folk lever, arbeider og forstår seg selv i vår nordligste landsdel.

Nord-Norge har endret seg raskt de siste tiårene. Avsondrede bonde- og fiskersamfunn er forvandlet av høyteknologisk industri og en umettelig oppdrettsnæring. Allikevel er det som om oppfatningen av landsdelen er stivnet i sjarker, rorbuer og reinsdyr. 

Moddi ønsker å tegne et bilde av et nytt Nord-Norge, på vei inn ei ny tid.

– Jeg har hentet inspirasjon fra smelteverkene, lakseslakteriene, romfartsmiljøet, kraftbransjen og alle de andre stedene som ikke passer inn i det klassiske bildet av Nord-Norge. Jeg ønsker å vise fram en levende og dynamisk landsdel, full av nye ideer og initiativer. Målet er hårete nok: Å etablere en ny poesi rundt landsdelen og klisjeen Nord-Norge.

Sammen med en kvartett med forankring i jazzens verden males et lydbilde hvor hver eneste lyd fra instrumentene fanges opp og blir til musikk – fra knirkingen i pianokrakken til de høyeste overtonene i kontrabassen.

For Moddi er Det nye nord startskuddet for et større prosjekt hvor målet er å etablere en norskspråklig, slagkraftig visepop som er relevant for vår egen tid.

– Jeg har selv vært en ivrig formidler av nordnorsk historie, identitet og tradisjon. Nå ønsker jeg å ta et langt steg ut av komfortsonen. Ut av sjarken, og inn i ei ny tid.

Foto: Jørgen Nordby

Informasjon

Vi vil gjerne høre fra deg! Legg igjen e-post-adressen her for å delta i publikumsundersøkelsen.Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Varighet

​1 t

Medvirkende

  • Pål Moddi Knutsen gitar, vokal 
  • Hildegunn Øiseth trompet, bukkehorn
  • Morten Qvenild piano
  • Sigurd Hole kontrabass
  • Veslemøy Narvesen slagverk
  • Silje Grimstad lys
  • Louise Lavoll lyd

Sponsor

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Du snakker nå med en chatbot. For å snakke med en festspillansatt, klikk på knappen i toppen av dette vinduet.
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?