Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020
DET VESTNORSKE TEATERET PRESENTERER

Morgon og kveld

Forstyrrelser
Teater
Tidligere arrangement:

Om ytterpunkta i eit menneskeliv.

Jon Fosse sin vesle, store roman «Morgon og kveld» skildrar to dagar i fiskaren Johannes sitt liv.

Den dagen han vart fødd og den dagen han skal døy. Mellom spora etter eit arbeidsamt liv ved kysten, mellom minner og erfaring, rører Johannes seg gjennom landskapet han kjenner så godt og inn i den ukjente døden. Bestevenen Peter tek Johannes med på den siste ferda og frå gavlbåten hans tek dei farvel med det jordiske og forsøker å møte det ufattelege inkje.

Skodespelar Stig Amdam formidlar både litterære og menneskelege kvaliteter i teksten på ypperleg vis i denne framsyninga. Å sjå den utspele seg i ei ramme som tek inn det landskapet som er så avgjerande i Jon Fosse si skrift tilfører ein dimensjon som verkeleg opnar forteljinga opp.

Det Vestnorske Teateret skulle eigentleg ha turnert med «Morgon og kveld» i naust og båthus i vår. No får vi staden høve til å invitere dykk med på Johannes si reise, filma frå Fosse sin eigen vestkyst der orda og naturen er så tett bundne saman.

Framsyninga visast også på bt.no.

Tilgjengelig til 21.08.2020.

Foto: Thor Brødreskift

Informasjon

Vi vil gjerne høre fra deg! Legg igjen e-post-adressen her for å delta i publikumsundersøkelsen.Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Varighet

​58'04

Medvirkende

  • Jon Fosse forfatter

  • Hildegun Riise dramatisering
  • Terje Skonseng Naudeer regi
  • Stig Amdam skuespiller
  • Poul Iversen lys/kamera
  • Jon Eirik Sira lystekniker
  • Cem Arapkirlioglu lydteknikar
  • Arnstein Jensen redigering/klipp

Produsert av

Det Vestnorske Teateret

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Du snakker nå med en chatbot. For å snakke med en festspillansatt, klikk på knappen i toppen av dette vinduet.
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?