Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021
Åpningsforestilling

The American Moth

Forstyrrelser
Teater Dans Digital
Urpremiere
Tidligere arrangement:
 • Overstått
 • Overstått
 • Overstått

​Hva er elsket, hva er tapt? Årets festspill åpner med en internasjonal samproduksjon av Alan Lucien Øyen og winter guests.

The American Moth er en hybrid multimediaforestilling som kombinerer dans, teater på flere språk og filmatisk live-video. Den internasjonale rollelisten består av dansere og skuespillere, deriblant den norske teater- og filmlegenden Liv Ullmann. 

Med en poetisk tilnærming utforsker The American Moth hengivenhet og harme i forhold som går på tvers av generasjoner – hva er elsket, hva er tapt, erfaring, minner, tiden selv. Når kjærligheten springer mellom hjerter fra gammel til ung og tilbake igjen, er den aldri alene. Frykten springer alltid like ved. 

Med pandemien som et usynlig og ubestridelig bakteppe, avdekker The American Moth en rekke personlige historier i et nedstrippet, betroende format. Blant løgner og anstrengelser i en stadig mer forvirret verden, vokser en eldgammel demon seg sterkere. Den delte frykten som får oss til å søke sammen, truer også med å rive oss i stykker. 

Med bruk av filmkameraer og linser av ypperste kvalitet, tøyer regissør og koreograf Alan Lucien Øyen og kompaniet winter guests grensene for bruk av live-video i teatersammenheng. Publikum kommer tett på aktørene og forestillingen har en filmatisk intensitet. Tekst og koreografi er utviklet i samarbeid med utøverne.

The American Moth er åpningsforestillingen for Festspillene i Bergen 2021. Den internasjonale samproduksjonen skal senere spilles på blant annet National Theatre and Concert Hall i Taipei og The Kennedy Center for Performing Arts i Washington, D.C. 

Informasjon

Arrangementet filmes. Kameraene kan oppleves forstyrrende for publikum i salen. Dørene stenger 5 min før oppsatt starttid. All videreformidling, kopiering og nedlastning av videoinnhold er forbudt.

Forestillingen Taylor Mac – A 24-Decade History of Popular Music er tidligere annonsert som åpningsforestilling for Festspillene i Bergen 2021. Denne forestillingen er nå utsatt til 2022.
 
Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer. Les mer her.

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.

Klikk på bildet for å se en kort trailer. Alan Lucien Øyen (foto: Massimo Leardini). Foto øverst: Annika Ostwald/winter guests

Arena

Varighet

​1 t 30 min

Billetter

I salen
Ordinær: 860
Honnør: 774
Under 30 år/student: 190
BT Fordel: 645

Digital
Ordinær: 250
Under 30 år/student: 150
BT Fordel: 180
Husholdningsbillett: 400

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.

Språk

Flerspråklig 

Medvirkende

  • Alan Lucien Øyen regi, koreografi, manus
  • Alexandre Desplat musikk
  • Bergen Filharmoniske Orkester
  • Solrey musikalsk ledelse, dirigent 
  • Romain Allender assisterende dirigent
  • Andrew Wale manus
  • Martin Flack lys- og settdesign
  • Gunnar Innvær lyddesign
  • M12 Kultur kameraproduksjon
  • Annika Ostwald senior prosjektleder
  • Liv Ullmann, Tom Remlov, Yvonne Øyen, Andrew Wale, Lee-Yuan Tu, Olivia Ancona, Douglas Letheren, Meng-Ke WuZander Constant medvirkende

Produsert av

winter guests / Alan Lucien Øyen

Samproduksjon med Festspillene i Bergen, The Kennedy Center for Performing Arts, Washington D.C., The National Theatre and Concert Hall, Taipei, Den Norske Opera & Ballett, Oslo og Internationaal Theater Amsterdam 


Støttet av

​H. Westfal-Larsen og Hustru Anna Westfal-Larsens Almennyttige Fond

Sponsor

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?