Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Ulver

Fra Festspillene i Bergen 2018

Fornøyelser
Musikk
Neste arrangement:
 • Gratis. Scroll ned for å se konserten.

Festspillene setter forestillingene på pause 02. juni sammen med verdens musikkindustri. Les mer på fib.no/blackouttuesday.

​Sjangerstreif for alle sansene.

På et kvart århundre har musikerkollektivet fra Oslo vært innom svartmetall, klassisk, improvisasjon, prog- og industrirock og litt til. Fjorårets album, The Assassination of Julius Caesar, er også et hamskifte: På sedvanlig uredd vis gikk bandet i studio og laget det de kaller sitt popalbum.

Platen er imidlertid langt fra enerverende radiomas og pastellfarget sukkertøy for øret, i Ulvers univers er «pop» mer en hedersbetegnelse som antyder umiddelbarhet og mulig kroppsbevegelse.  

Bandet dykker ned i musikken fra sin egen oppvekst på 80-tallet, med mørke rytmer fra trommer, bass og synth og «proppet med finesse og smarte, subtile og utradisjonelle arrangementsmessige tvister som gir platen en kontemporær følelse», ifølge Dagbladet.

Ulver leker ustyrlig med myter, historie og populærkultur, og trekker linjer fra prinsesse Diana til gresk mytologi, via attentatforsøk på paven og satanisme på den siste platen. Bandet har alltid foretrukket å gjøre sin egen greie, og har blant annet spilt på Litteratur-festivalen på Lillehammer, i Operaen, Queen Elizabeth Hall i London, Volksbühne i Berlin og i en gigantisk bambuslabyrint i Italia.

Foto: Thor Brødreskift

Informasjon

Vi vil gjerne høre fra deg! Legg igjen e-post-adressen her for å delta i publikumsundersøkelsen.

Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Medvirkende

  Tore Ylvisaker keyboard

  Kristoffer Rygg vokal og perkusjon

  Ole Alexander Halstengård elektronikk

  Ivar Thormodsæter trommer

  Anders Møller perkusjon

  Stian Westerhus gitar

   

  Birk Nygaard laser og lys

  Christopher Fullard lyd


Sponsor

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Du snakker nå med en chatbot. For å snakke med en festspillansatt, klikk på knappen i toppen av dette vinduet.
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?