1000 stemmer åpner Festspillene

Vil du være med å synge Festspillene inn?

De 72. Festspillene i Bergen åpner onsdag 22. mai på Torgallmenningen med et stort folkekor.

– Ideen er å samle alle byens borgere til sang. Vi vil høre folkets røst. Kom og syng med den stemmen du har, sier kormester Håkon Matti Skrede. 

Alle, uansett stemmeprakt eller sangerfaring, kan bli med i folkekoret. Det blir et par fellesøvinger i løpet av våren, og musikalske prøver i dagene rett før åpningsseremonien.

På programmet står blant annet velkjent musikk av Edvard Grieg. Folkekoret skal nemlig fremføre Duke Ellingtons versjoner av Dovregubbens hall og Solveigs sang fra musikken til Peer Gynt, som er årets åpningsforestilling. I tillegg vil de synge utdrag fra Mahlers åttende, som også kalles «De tusendes symfoni». Når storverket avslutter årets festspill i Grieghallen, kommer hele sju kor til stå på scenen.

Vil du være med i folkekoret under åpningsseremonien? Meld deg på under!

Regissør for åpningsseremonien er Erik Ulfsby, årets konferansier er Vidar Magnussen, og orkester for dagen er Bergen Big Band. I tillegg til folkekoret, blir det også taler og andre kunstneriske innslag – og selvsagt Utsigter fra Ulriken (Nystemten), fremført av tusenvis i både folkekor og publikum.

Ja, jeg vil være med i folkekoret

Her registrerer du din interesse for å delta i folkekoret og melder deg på fellesøvinger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?