Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
25. mai - 08. juni 2022

Frivillig under Festspillene?

Festspillene i Bergen er avhengig av hundrevis av frivillige hvert år. Du er varmt velkommen enten du har lang erfaring som frivillig eller er helt ny for oss!

Frivillige 2021. Foto: Thor Brødreskift

Tusen takk til deg som var med under Festspillene i Bergen 2021! I 2022 feirer Festspillene 70 år, og vi ønsker nye og gamle frivillige velkommen til å delta når jubileet skal markeres med arrangementer over hele byen!

Frivilligpåmeldingen starter i vinter. Enn så lenge kan du lese mer om hvilke frivilligjobber vi har å tilby under. Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få beskjed om når du kan melde deg som frivillig, eller send en epost til publikums- og frivilligkoordinator Frida Riisnes for å få en påminning.

Hva kan jeg jobbe med?

Pluss/minus ikon

Publikumsvert

Er du sosial og liker å møte mange forskjellige mennesker? Som en del av Festspillenes vertskap er du den første publikum møter på arenaen. Publikumsvertenes viktigste oppgave er å få publikum til å føle seg velkommen, være behjelpelig ved spørsmål og praktisk informasjon om alt fra innganger, plasser, toaletter til garderobe. Vaktene vil finne sted både innendørs og utendørs – overalt hvor Festspillene setter sitt preg på byen under festivalperioden.

Vi har behov for mange hyggelige og serviceorienterte publikumsverter. Der det finnes publikum skal det alltid finnes en vert!

Pluss/minus ikon

Festivalassistent

Liker du en variert arbeidshverdag og ønsker å få innblikk i hele festivaldriften? Arbeidet som festivalassistent passer for den allsidige som liker ulike oppdrag. Arbeidsmengde og innhold vil variere fra vakt til vakt, men det viktigste er å være i nærheten og tilgjengelig for det som skulle oppstå. Festivalassistenter må være kvikke på foten og løsningsorienterte, like å ta i et tak, kjenne byen godt og sette pris på både hektiske og mindre hektiske vakter. Alt kan skje under en festival!

Som festivalassistent bør man også være tilgjengelig for arbeid før festivalperioden starter. Det er mye som må gjøres klart når Festspillene skal sette sitt preg på byen.

Pluss/minus ikon

Informasjonsvert

Kjenner du Festspillene godt og liker å snakke med folk? Informasjonsvertene arbeider ved Festspillenes informasjons- og akkrediteringsstand som tar seg av utlevering av akkreditering og spørsmål fra publikum, frivillige, presse og artister. Informasjonsvertenes oppgave er å besvare spørsmål og videreformidle henvendelser og personer til de riktige kanalene.

Som informasjonsvert må du like å snakke med mange ulike mennesker og sette deg inn i hele festivalens program, arenaer og kontaktpersoner. Gode språkferdigheter er helt essensielt, og du må beherske både norsk og engelsk på et høyt nivå.

Denne frivilliggruppen fylles fort opp, og vi anbefaler derfor at du også melder deg til andre frivilligroller.

Pluss/minus ikon

Artistkontakt

Er du språklig sterk og kjenner byen godt? Som artistkontakt har man ansvaret for å være vertskap og kontaktperson for festivalens nasjonale og internasjonale artister. Artistkontaktene skal sørge for at artistene får et best mulig møte med Festspillene og byen. Artistene skal føle seg velkomne, trygge og informerte fra ankomst til avreise, og som artistkontakt skal man sørge for dette i tillegg til å fungere som et bindeledd til administrasjonen. Man må være tilgjengelig både fysisk og på telefon under artistens opphold og gode norsk- og/eller engelskkunnskaper er en forutsetning.

Tidligere erfaring vektlegges sterkt. Denne frivilliggruppen fylles fort opp, og vi anbefaler derfor at du også melder deg til andre frivilligroller. Aktuelle kandidater vil bli kontaktet for et kort intervju.

Se hvordan det er å være frivillig på Festspillene!

KONTAKT
Frida Riisnes
Publikums- og frivilligkoordinator
E-post: frida@fib.no

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?