Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 07. juni 2023

Frivillig under Festspillene

Festspillene 2022 er over for denne gang. Abonnér på vårt nyhetsbrev for å få beskjed når frivilligregistreringen for 2023 åpner. 

Frivillige 2021. Foto: Thor Brødreskift

Vi håper du vil følge Festspillene på andre måter. Meld deg på vårt nyhetsbrev her, så får du melding om når frivilligregistreringen for 2023 åpner og mye annet festspillstoff på veien.

Festspillene i Bergen er avhengig av hundrevis av frivillige hvert år, og vi ønsker nye og gamle frivillige velkommen til å delta når festivalen går av stabelen onsdag 24. mai–onsdag 07. juni 2023 med arrangementer over hele byen!

Hvorfor være frivillig hos Festspillene? 

Som frivillig får du sjansen til å oppleve festivalen fra innsiden på spennende arenaer og med nyskapende artister fra inn- og utland, og ikke minst vil du møte mange hyggelige mennesker og få verdifull erfaring som en del av Nordens største festival i sin sjanger.  

Vi trenger frivillige av alle slag, så enten du snakker flere språk, liker praktisk arbeid, er serviceinnstilt og glad i folk vil vi gjerne ha deg med. 

Hva kan jeg jobbe med?

Pluss/minus ikon

Publikumsvert

Er du sosial og liker å møte mange forskjellige mennesker? Som en del av Festspillenes vertskap er du den første publikum møter på arenaen. Publikumsvertenes viktigste oppgave er å få publikum til å føle seg velkommen, være behjelpelig ved spørsmål og praktisk informasjon om alt fra innganger, plasser, toaletter til garderobe. Vaktene vil finne sted både innendørs og utendørs – overalt hvor Festspillene setter sitt preg på byen under festivalperioden.

Vi har behov for mange hyggelige og serviceorienterte publikumsverter. Der det finnes publikum skal det alltid finnes en vert!

Pluss/minus ikon

Festivalassistent

Liker du en variert arbeidshverdag og ønsker å få innblikk i hele festivaldriften? Arbeidet som festivalassistent passer for den allsidige som liker ulike oppdrag. Arbeidsmengde og innhold vil variere fra vakt til vakt, men det viktigste er å være i nærheten og tilgjengelig for det som skulle oppstå. Festivalassistenter må være kvikke på foten og løsningsorienterte, like å ta i et tak, kjenne byen godt og sette pris på både hektiske og mindre hektiske vakter. Alt kan skje under en festival!

Som festivalassistent bør man også være tilgjengelig for arbeid før festivalperioden starter. Det er mye som må gjøres klart når Festspillene skal sette sitt preg på byen.

Pluss/minus ikon

Informasjonsvert

Kjenner du Festspillene godt og liker å snakke med folk? Informasjonsvertene arbeider ved Festspillenes informasjons- og akkrediteringsstand som tar seg av utlevering av akkreditering og spørsmål fra publikum, frivillige, presse og artister. Informasjonsvertenes oppgave er å besvare spørsmål og videreformidle henvendelser og personer til de riktige kanalene.

Som informasjonsvert må du like å snakke med mange ulike mennesker og sette deg inn i hele festivalens program, arenaer og kontaktpersoner. Gode språkferdigheter er helt essensielt, og du må beherske både norsk og engelsk på et høyt nivå.

Denne frivilliggruppen fylles fort opp, og vi anbefaler derfor at du også melder deg til andre frivilligroller.

Pluss/minus ikon

Artistkontakt

Er du språklig sterk og kjenner byen godt? Som artistkontakt har man ansvaret for å være vertskap og kontaktperson for festivalens nasjonale og internasjonale artister. Artistkontaktene skal sørge for at artistene får et best mulig møte med Festspillene og byen. Artistene skal føle seg velkomne, trygge og informerte fra ankomst til avreise, og som artistkontakt skal man sørge for dette i tillegg til å fungere som et bindeledd til administrasjonen. Man må være tilgjengelig både fysisk og på telefon under artistens opphold og gode norsk- og/eller engelskkunnskaper er en forutsetning.

Tidligere erfaring vektlegges sterkt. Denne frivilliggruppen fylles fort opp, og vi anbefaler derfor at du også melder deg til andre frivilligroller. Aktuelle kandidater vil bli kontaktet for et kort intervju.

Pluss/minus ikon

Studentfrivillig

For mange studenter sammenfaller Festspillene delvis med en travel eksamensperiode. Det er likevel mange studenter som ønsker å være frivillig hos Festspillene, selv om de ikke har så mye tid til overs. Da går det nå an å bli studentfrivillig! Du jobber 10–15 timer i stedet for 20–25 timer, og får én og ikke to fribilletter. Ellers er frivilliggodene og arbeidsoppgavene helt like. 

Påmeldingen for studentfrivillige er nå åpen! Bare huk av på spørsmål om du er student i påmeldingsskjemaet.

Hva får du som frivillig hos Festspillene?

 • T-skjorte og festspillartikler
 • To fribilletter som kan anvendes når du ønsker i løpet av festivalperioden
 • Adgang til Festspillenes arrangementer ved ledig plass 30 min før start, med unntak av Siljustøl og Griegs villa.
 • Kick-off og etterfest
 • Attest for arbeid

Hva forventer Festspillene av deg?

 • At du arbeider mellom 20 og 25 timer før og/eller under festivalperioden 
 • At du leser deg opp på festivalens program 
 • At du er vennlig og profesjonell i møte med publikum, frivillige og øvrig stab 
 • At du møter presis og edru til vakter med Festspill-t-skjorten og ID-skilt rundt halsen 
 • At du snarest gir beskjed til din nærmeste overordnede om du blir forsinket/forhindret til å møte på vakt
 • At du deltar på kick-off/informasjonsmøte før Festspillene
Se hvordan det er å være frivillig på Festspillene!

Visste du at da det første Festspillene ble arrangert i 1953, samlet det seg flere mennesker på Torgallmenningen enn på 17. mai? Er du interessert i å lese mer om Festspillenes historie kan du gjøre det her. 

Meld deg også gjerne på Festspillenes nyhetsbrev for å motta nyheter fra oss!

KONTAKT
Frida Riisnes
Publikums- og frivilligkoordinator
E-post: frida@fib.no

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!