Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Frivillig under Festspillene

Meld deg på Festspillenes nyhetsbrev på fib.no/nyhetsbrev for å få beskjed når frivilligpåmeldingen åpner for 2024. Tusen takk til alle frivillige under årets festspill, og hjertelig velkommen tilbake!

Frivillig på Festspillene. Foto: Thor Brødreskift
Frivillig på Festspillene. Foto: Thor Brødreskift

Festspillene i Bergen er avhengig av hundrevis av frivillige hvert år, og vi ønsker nye og gamle frivillige velkommen til å delta når festivalen går av stabelen onsdag 22. mai–onsdag 5. juni 2024 med arrangementer over hele byen.

Kom tett på opplevelsene som frivillig. Video: Sølvrev

Hvorfor være frivillig hos Festspillene? 

Som frivillig får du sjansen til å oppleve festivalen fra innsiden på spennende arenaer og med nyskapende artister fra inn- og utland, og ikke minst vil du møte mange hyggelige mennesker og få verdifull erfaring som en del av Nordens største festival i sin sjanger.  

Hva kan jeg jobbe med?

Pil ned ikon

Publikumsvert

Er du sosial og liker å møte mange forskjellige mennesker? Som en del av Festspillenes vertskap er du den første publikum møter på arenaen. Publikumsvertenes viktigste oppgave er å få publikum til å føle seg velkommen, være behjelpelig ved spørsmål og praktisk informasjon om alt fra innganger, plasser, toaletter til garderobe. Vaktene vil finne sted både innendørs og utendørs – overalt hvor Festspillene setter sitt preg på byen under festivalperioden.

Vi har behov for mange hyggelige og serviceorienterte publikumsverter. Der det finnes publikum skal det alltid finnes en vert!

Pil ned ikon

Festivalassistent

Liker du en variert arbeidshverdag og ønsker å få innblikk i hele festivaldriften? Eller har du lyst til å teste litt fra alle frivilligrollene? Arbeidet som festivalassistent passer for den allsidige som liker ulike oppdrag. Arbeidsmengde og innhold vil variere fra vakt til vakt, men det viktigste er å være i nærheten og tilgjengelig for det som skulle oppstå. Festivalassistenter må være kvikke på foten og løsningsorienterte, like å ta i et tak, kjenne byen godt og sette pris på både hektiske og mindre hektiske vakter. Alt kan skje under en festival!

Som festivalassistent bør man også være tilgjengelig for arbeid før festivalperioden starter. Det er mye som må gjøres klart når Festspillene skal sette sitt preg på byen.

Pil ned ikon

Informasjonsvert

Kjenner du Festspillene godt eller ønsker du å bli bedre kjent med oss?  Informasjonsvertene arbeider ved Festspillenes informasjons- og akkrediteringsstand som tar seg av utlevering av festivalpass og spørsmål fra publikum, frivillige, presse og artister. Informasjonsvertenes oppgave er å besvare spørsmål og videreformidle henvendelser og personer til de riktige kanalene.

Som informasjonsvert må du like å snakke med mange ulike mennesker og sette deg inn i hele festivalens program, arenaer og kontaktpersoner. Gode språkferdigheter er helt essensielt, og du må beherske både norsk og engelsk på et høyt nivå.

Denne frivilliggruppen fylles fort opp, og vi anbefaler derfor at du også melder deg til andre frivilligroller.

Pil ned ikon

Artistkontakt

Er du språklig sterk og kjenner byen godt? Som artistkontakt har man ansvaret for å være vertskap og kontaktperson for festivalens nasjonale og internasjonale artister. Artistkontaktene skal sørge for at artistene får et best mulig møte med Festspillene og byen. Artistene skal føle seg velkomne, trygge og informerte fra ankomst til avreise, og som artistkontakt skal man sørge for dette i tillegg til å fungere som et bindeledd til administrasjonen. Man må være tilgjengelig både fysisk og på telefon under artistens opphold og gode norsk- og/eller engelskkunnskaper er en forutsetning.

Tidligere erfaring vektlegges sterkt. Denne frivilliggruppen fylles fort opp, og vi anbefaler derfor at du også melder deg til andre frivilligroller. Aktuelle kandidater vil bli kontaktet for et kort intervju.

Pil ned ikon

Studentfrivillig

For mange studenter sammenfaller Festspillene delvis med en travel eksamensperiode. Det er likevel mange studenter som ønsker å være frivillig hos Festspillene, selv om de ikke har så mye tid til overs. Som studentfrivillig jobber du 12 timer i stedet for 20–25 timer, og får én fribilletter. Ellers er frivilliggodene og arbeidsoppgavene helt like. 

Bare huk av på spørsmål om du er student i påmeldingsskjemaet.

Hva får du som frivillig hos Festspillene?

 • T-skjorte, festspillartikler og spennende goder
 • To fribilletter som kan anvendes når du ønsker i løpet av festivalperioden
 • Adgang til Festspillenes arrangementer ved ledig plass 30 min før start, med unntak av Siljustøl og Griegs villa.
 • Kick-off og etterfest
 • Attest for arbeid ved forespørsel før 11. juni

Hva forventer Festspillene av deg?

 • At du arbeider mellom 20 og 25 timer før og/eller under festivalperioden (12 timer for studentfrivillige)
 • At du leser deg opp på festivalens program 
 • At du er vennlig og profesjonell i møte med publikum, frivillige og øvrig stab 
 • At du møter presis og edru til vakter med festspill-t-skjorten og ID-skilt rundt halsen 
 • At du snarest gir beskjed til din nærmeste overordnede om du blir forsinket/forhindret til å møte på vakt
 • At du deltar på informasjonsmøte før Festspillene

KONTAKT
Frida Riisnes
Publikums- og frivilligansvarlig/prosjektansvarlig
E-post: frivillig@fib.no

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!