75 000 besøk for Festspillene i Bergen

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • 75 000 Besøk For Festspillene I Bergen
05. juni 2019

En foreløpig telling viser en robust økning i antall besøk for Festspillene i Bergen 2019. Det sammenlagte publikumstallet er på ca 75 000, hvorav ca 31 000 er til billetterte arrangement.

I fjor hadde Festspillene rundt 68 000 besøk, og særlig uteprogrammet nøt godt av uker med sommervær. Temperaturene under årets festspillperiode befant seg adskillig lenger nede på gradestokken.

– Den rekordkalde maimåneden har nok hatt en viss innvirkning på publikumstallet og folks lyst til å gå ut av huset, og vi er glade for å kunne notere oss en økning fra 2018, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Etter at Avslutningskonserten i Grieghallen onsdag 5. juni er ferdigspilt, har mer enn 1200 artister opptrådt på til sammen 300 arrangement på 45 arenaer. Programmet inneholdt sju urpremierer, åtte skandinaviapremierer og seks urfremføringer av ny musikk, samt en rekke kunstneriske samarbeid som koblet ensembler, institusjoner og unge og etablerte artister.

På årets program sto blant annet utsolgte kritiker- og publikumsfavoritter som Den innbilt syke, Angélique Kidjo, Yo-Yo Ma & Kathryn Stott og Brandenburgkonsertene m/Concerto Copenhagen. Publikumstallene for den nye konsertserien i festspillteltet på Festplassen i Bergen sentrum har variert, og festspilldirektøren planlegger allerede å videreføre satsingen i 2020.

– En uhøytidelig møteplass midt i sentrum, med lav terskel, lave skuldre og strålende musikalske opplevelser kler Bergen og Festspillene. Nå skal vi bygge videre på erfaringene vi har gjort oss i år, sier Beyer.

Festspillene i Bergen 2019 har også ført til debatt, og både det Hedda-nominerte teaterstykket Ways of Seeing og andelen Grieg på programmet har fått mange til å engasjere seg. Anmeldere i og utenfor Norge var delt i synet på åpningsforestillingen Venter av Calixto Bieito og Karl Ove Knausgård, som umiddelbart reiste videre til København, Bilbao og Vilnius.

– Å skape diskusjon og samtale er nettopp det kunsten kan og skal, mener festspilldirektøren og ønsker debatten velkommen.

Årets festspill fortsatte satsingen på ny teknologi og nye måter å oppleve kunst og kultur på. Nærmere 2000 har møtt orkester og teater med VR-briller på, og rundt 3700 har opplevd åpningsseremonien og andre arrangement i strømmet utgave, uten å fysisk besøke en arena.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?