Anders Beyer fortsetter som festspilldirektør til 2022

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Anders Beyer Fortsetter Som Festspilldirektør Til 2022
23. juni 2016

Festspilldirektør Anders Beyers periode er forlenget med fire nye år, frem til og med 2022.

Styret for Festspillene i Bergen har vedtatt å forlenge Anders Beyers åremålsperiode som festspilldirektør.

– Årets festspill var svært vellykket. Anders Beyer og hans organisasjon har levert over forventning på alle punkter i henhold til den strategiplanen som er utarbeidet og vedtatt i styret. Styret ser det som hensiktsmessig å forlenge Beyers åremål for å sikre kontinuitet og langsiktig planlegging, sier styreleder Magne Furuholmen.

Anders Beyer tiltrådte som festspilldirektør i august 2012. Under hans ledelse har Festspillene satt nye publikumsrekorder, og hadde i år et besøk på 122.000. Det er en økning på 17 % fra rekordåret 2015.

Beyer har også utfordret festspillsjangeren ved å gjøre det brede bredere og det smale smalere. Kunstneriske kvalitetsopplevelser, utstrakt samarbeid både lokalt, nasjonalt og internasjonalt og storsatsing på unge talenter har karakterisert hans første periode.

– Styret og administrasjonen har høye ambisjoner på vegne av Festspillene, og vil jobbe for å befeste Festspillenes posisjon ytterligere og utvikle den videre mot å bli en ledende institusjon i Europa på sitt felt, sier Furuholmen, som ble utnevnt som styreleder i februar.  

Anders Beyer ser frem til å fortsette arbeidet som festspilldirektør. Neste års festspill åpner 24. mai 2017 med Shakespeares sonetter i regi av Robert Wilson og med musikk av Rufus Wainwright.   

– Jeg gleder meg til fortsatt samarbeid med Festspillenes styre og fantastiske stab. Sammen har vi de aller høyeste ambisjoner, og skal som et av de ledende festspill i Europa skape skjellsettende og nyskapende kunstprosjekter, sier Anders Beyer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?