Leif Ove Andsnes Og Oslo-Filharmonien. Foto: Bård Gundersen

Andsnes og Oslo-Filharmonien på kino

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Andsnes Og Oslo-Filharmonien På Kino
01. desember 2020

Festspillene blir kinopionér med kritikerrost Andsnes og Oslo-Filharmonien-konsert.  

Live Kino og Festspillene i Bergen har inngått et samarbeid om å distribuere en konsert med pianist Leif Ove Andsnes og Oslo-Filharmonien til norske kinoer. Konserten blir eksklusivt tilgjengelig på kino 14.–20. januar 2021 og er den første norskproduserte konserten som distribueres bredt til det norske kinomarkedet.

Eventkino er en voksende sjanger på norske kinoer og har i løpet av kort tid blitt en ny publikumsfavoritt takket være produksjoner fra noen av verdens mest kjente artister, scener og museer. Festspillene har lenge siktet mot å få en konsert vist på det store lerretet.

– Festspillenes formål er å presentere kunstopplevelser for så mange som mulig, og vi er spente og glade for å kunne ta i bruk kinosalen som arena, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Etter avlysningen av alle kulturarrangement i vår, snudde Festspillene seg rundt og arrangerte en digital festival med 60 programposter. Kinokonserten Andsnes & Oslo-Filharmonien spiller Mozart var Festspillenes avslutningskonsert i 2020.

– Etter koronavåren med avlysning på avlysning, var det herlig å kunne spille på Festspillene i Bergen i mai. At konserten med Oslo-Filharmonien nå kan få nytt liv på kinolerret rundt om i landet, er ekstra hyggelig, sier Leif Ove Andsnes.

Pianisten gjorde en rekke konserter under årets festspill, og på avslutningskonserten var det Mozart som sto på programmet. Anmeldelsene var strålende: «Resultatet er en musikalsk berg-og-dal-bane der musikken går på skinner fra buldrende dyp til hylende høyder. En mer enn verdig avslutning for årets heldigitale festspill i Bergen, med andre ord», skrev Aftenposten. Fakta/Live Kino

  • Etablert i 2018

  • Norges eneste kinodistributør som spesialiserer seg på innhold innen kultursegmentet på det store lerretet.

  • Distribuerer opptak av og direktesendt opera, ballett og konsert, i tillegg til dokumentarfilmer og forestillinger innen kultur og underholdning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?