Åse Kleveland blir ny styreleder for Festspillene

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Åse Kleveland Blir Ny Styreleder For Festspillene
01. november 2011

Kulturdepartementet oppnevner Åse Kleveland til ny styreleder for Festspillene i Bergen. Hun overtar styreledervervet etter høyesterettsadvokat Pål W. Lorentzen fra 1. januar 2012.

Kleveland er i dag direktør for Rikskonsertene og styreleder for Humanetisk Forbund.  Hun har tidligere vært kulturminister i Gro Harlem Brundtlands regjering i perioden 1990-1996 og direktør for Svenska Filminstitutet i Stockholm fra 2000 til 2005. Hun har også innehatt en rekke andre lederstillinger og verv i norsk kulturliv.

- Dette er et drømmeoppdrag! Jeg har et stort engasjement for Festspillene. Her holdt jeg min første konsert som tenåring og siden har jeg vært her både som kunstner og statsråd. Jeg har også sittet i Festspillenes representantskap, forteller Åse Kleveland, som vektlegger Festspillene som en internasjonal musikkinstitusjon, en posisjon hun mener har blitt befestet spesielt de senere årene.

At hun overtar roret midt i jakten på en ny festspilldirektør synes hun er spennende.

- Det er klart det vil bli krevende å finne en etterfølger til Per Boye Hansen, og jeg har stor ydmykhet for oppgaven, som jo er styrets viktigste. Jeg er i god dialog med avtroppende styreleder og er opptatt av å få en myk overgang, sier Kleveland. 

Hun synes det blir kjekt å komme til Bergen med jevne mellomrom. Hun liker særlig godt engasjementet i byen.

- Bergen har en fabelaktig evne til å lage fest og la seg begeistre, men gir samtidig tydelige tilbakemeldinger.

Åse Kleveland går av som direktør for Rikskonsertene når hennes åremålsperiode løper ut sommeren 2012.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?