Bergen får bysykler under Festspillene

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Bergen Får Bysykler Under Festspillene
21. mars 2016

Festspillpublikummet og bergensere ellers kan nyte Bergen fra bysykkel mellom 25. mai og 8. juni i år. Rundt 200 sykler blir plassert på 12 stasjoner i byen, og alle som ønsker det vil kunne benytte seg av gratistilbudet.

– Festspillene stolte av å kunne tilby bergenserne og tilreisende bysykler under årets festival. Å oppleve en festspillstemt by fra sykkelsetet blir garantert en fin opplevelse, sier festspilldirektør Anders Beyer.

– Dette hadde ikke vært mulig uten vår hovedpartner DNV GL, som støtter prosjektet økonomisk, sier Beyer, som i dag fikk teste en av syklene.

Stedsleder for DNV GL (tidligere Norske Veritas) Mads Arild Eidem fikk også anledning til å prøve bysyklene, som under Festspillene vil ha hovedbase på Festplassen.

– Vi er glade for å kunne bidra til at bergenserne nå kan prøve ut en grønn og smart ordning, som Oslo har gode erfaringer med. For oss var dette et naturlig prosjekt å gå inn i, ettersom vi er Festspillenes hovedpartner på miljø, sier han.

Det var DNV GL som tok initiativ til bysykkelprosjektet, mens Urban Infrastructure Partner (UIP), som driver Oslo bysykkel, sa seg villige til å stille med sykler.

– Vi er veldig takknemlige for at DNV GL tok initiativ til dette og at UIP låner oss deler av sin sykkelpark i noen uker. Jeg oppfordrer alle bergensere til å oppleve byen på en ny måte i år, enten de skal på festspillforestilling eller ikke, sier Anders Beyer.

  • Sykkelstasjonene vil bli plassert hovedsakelig på festspillarenaer, vi er i dialog med både Grieghallen, Håkonshallen, DNS, Bergen Offentlige Bibliotek, aulaen på universitetet m.fl.

  • Man vil måtte registrere seg på nett for å hente ut sykkel.

Ordningen vil være et gratistilbud og en service under Festspillene, for at folk skal få med seg mest mulig av det som skjer i byen og kunne nyte festivalen på en ny måte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?