BIT20 Ensemble

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • BIT20 Ensemble

Hils på et av landets mest unike ensembler. 

BIT20 Ensemble er et samtidsmusikkorkester med sinfoniettabesetning; fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet, trombone, to slagverkere, harpe, piano, to fioliner, bratsj, cello, kontrabass og elektronikk. Orkestret spiller inn norske og utenlandske komponister, de gir konserter over hele verden og står bak flere spennende deltakerprosjekt med barn, ungdom og voksne i alle aldre.

Siden starten i 1989 har BIT20 Ensemble satt samtidsmusikk på agendaen, og bidratt til å utvikle ny nordisk musikk gjennom tette samarbeid med diverse komponister. I tillegg formidler ensemblet musikk fra den rikholdige kunstmusikken fra de siste tiår, og regnes som et av få ensembler i Norge som kan framføre denne tradisjonen.

Ensemblet ledes av Trond Madsen, som tidligere har vært ansatt i Forsvarets Stabsmusikkorps og Bergen Filharmoniske Orkester, før han fra 2009 ble frilansmusiker og dirigent. Trond Madsen har vært musiker i BIT20 Ensemble siden 2006.

Tidligere i år vant BIT20 Ensemble Spellemannprisen i klassen Samtid for The Exotica Album.

På årets festspill skal ensemblet portrettere en av Nordens mest lovende, unge komponister: Rebecka Sofia Ahvenniemi. Hennes originale komposisjoner bygger broer mellom samtiden og fortiden, mellom kunst og samfunnet, et resultat av Ahvenniemis tilnærming til komposisjon som tolkningsarbeid.

“Vi skal åpne en større musikalsk verden! ”

- BIT20 ENSEMBLE

LES MER OM BIT20 ENSEMBLE:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?