Bryn Terfel avslutter 60-årsjubileet

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Bryn Terfel Avslutter 60-Årsjubileet
09. september 2011

Festspillene har 60-årsjubileum neste år og slipper allerede nå billetter til noen høydepunkt fra programmet. 

Imageo3k3.Png

Bryn Terfel. (Bilde fra albumet Bad Boys. Foto: Mat Hennek/DG)

Festspillene 2012 åpner som kjent med den norske regissøren Stefan Herheims oppsetning av operaen Xerxes, som skal ha premiere på Komische Oper i Berlin i midten av mai.

– En rød tråd i neste års program er å vise frem norske kunstneres internasjonale prosjekter, røper festspilldirektør Per Boye Hansen, som nå lanserer et knippe av konsertene i Grieghallen. Resten av festspillprogrammet slippes 8. desember.

Det blir rundt 150 arrangementer i jubileumsåret, og på artistlisten står blant annet den internasjonale sangeren  Bryn Terfel. Han skal bidra til en djevelsk avslutning på Festspillene neste år.

Dramatisk legendeBryn Terfel er fanden selv når han sammen med operastjernene Paul Groves og Christine Rice avslutter Festspillene med «Fausts fordømmelse».  Hector Berlioz’ dramatiske legende er verken en opera eller et oratorium, men kan kanskje best beskrives som et musikalsk eventyr.

Verket bygger på Goethes historie om Faust som i sjelesorg inngår en pakt med djevelen. Sammen  med Faust tas publikum med på en reise gjennom himmelsk forelskelse og helvetets forbannelse. Her blir det vakre kjærlighetsduetter og arier, fengende marsjer og ikke minst storslåtte korscener. Over hundre korister får selskap av  et stort barnekor.

– Amerikanske Paul Groves har høstet fantastiske kritikker for sin rolle som Faust i blant annet Salzburg, Paris og Los Angeles og djevelen, Bryn Terfel, er en festspillfavoritt som pleier å ta pusten fra publikum med sin uttrykksfulle stemme, sier Boye Hansen.

Berlioz er blitt kalt orkestrets magiker. Bergen Filharmoniske Orkester dirigeres for anledningen av Sir Andrew Davis.

Andsnes & Mahler Chamber Orchestra spiller BeethovenOver de neste tre årene skal Leif Ove Andsnes og Mahler Chamber Orchestra fremføre og spille inn alle Beethovens fem pianokonserter. Andsnes og kammerorkesteret, som består av 40 toppmusikere fra 20 land, har blant annet spilt sammen på BBC Proms. «Beethoven – a journey» starter med konsert nr. 1 og 3 når den første delen av prosjektet presenteres i Bergen.

Eivind Gullberg Jensen med NDR Radiophilharmonie, Truls Mørk og Renaud Capuçon.Stordabuen Eivind Gullberg Jensen har etablert seg som en etterspurt dirigentinternasjonalt, og gjester Bergen neste år med det tyske kringkastingsorkesteret NDR Radiophilharmonie. I løpet av to dager skal de spille Tsjajkovskijs tre siste symfonier, Rokokko-variasjonene sammen med den Grammy-belønte cellisten Truls Mørk og fiolinkonserten i D-dur sammen med franske Renaud Capuçon.

Mer festspillI begynnelsen av desember slippes resten av musikk, dans- og teaterprogrammet til Festspillene 2012. Forestillinger og konserter spesielt tilrettelagt for barn får en egen lansering i løpet av våren, samtidig som debattprogrammet og de ulike gratisforedragene gjøres kjent. Festspillenes omfattende uteprogram lanseres i midten av mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?