Calixto Bieito er tilbake

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Calixto Bieito Er Tilbake
14. januar 2010

Calixto Bieito står bak urfremføringen av en moderne lidelseshistorie under årets festspill. - Dette er en forestilling om døds- og livsangsten i vår samtid, sier han.

Katalanske Calixto Bieito, som tidligere har gjort stor suksess på Festspillene med Peer Gynt (2006), Bortførelsen fra Seraillet (2007) og Brand (2008), er tilbake i Bergen for verdenspremieren på Se dette mennesket (VOICES) – en moderne pasjon. Produksjonen er et samarbeid med Betty Nansen teateret i København.

- Jeg vil utforske lidelse i vår egen tid, en tid fylt av ekstrem egoisme og hvor død, alderdom og smerte skyves bort og fortrenges. Vi skal bli lykkelige konsumenter som ikke skal kjenne smerte, ubehag eller lidelse – men er det mulig? spør Bieito, som er kjent for sitt burleske og kraftfulle scenespråk.

I et scenisk dikt av bilder, musikk og stemmer følger vi de siste tre dager av syv menneskers liv. Her i deres siste timer avslører de bruddstykker av minner og tanker.

Forestillingen er inspirert av den klassiske pasjonens virkning på publikum. Sentralt står sterkt appellerende sanger fra musikere som Nick Cave, PJ Harvey og Bjørk. Tekst, musikk og lyd spres via scenografiens massive høytalere og danner én lang gjennomkomponert bevegelse. på scenen står danske skuespillere og sangere.

Siden Bieito nylig ble utnevnt som æresregissør ved festivalen i Salamanca, ønsker han at forestillingen skal spilles her i tillegg til Bergen og København.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?