Carte Blanche: But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To) 
Foto: Bent Renè Synnevåg

Carte Blanche og Frédérick Gravel til Festspillene

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Carte Blanche Og Frédérick Gravel Til Festspillene
06. november 2020

Kanadiske Frédérick Gravel er kjent for å snu opp ned på strukturene i koreografi og inkluderer ofte elementer fra rock og performancekunst i uttrykket sitt. Gravel har sin bakgrunn fra det levende kunstmiljøet i Montreal, og har etablert seg som en av de fremste eksponentene for den nye, kanadiske dansekunsten. Nå skal han koreografere en ny forestilling for Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans.

But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) skulle hatt urpremiere under Festspillene 2020, men ble i stedet utsatt til neste år. Ny premieredato blir torsdag 27. mai 2021, og prøvene starter til våren.

For Gravel blir forestillingen først skapt i møte mellom mennesker. Scenen blir en arena for et kunstnerisk og sosialt eksperiment der karakterer bygges og viskes ut. Kanadieren tenker filmatisk og musikalsk i sine koreografier, og som han selv sier:

– Jeg ser på en koreografisk idé som en melodi, og arbeidene mine kan sammenlignes med å lage en konsert. Jeg lager på en måte musikk ved hjelp av dans. Man kan kanskje si at jeg komponerer linjer som danserne framfører med sin egen stemme, i deres egen toneart.

Frédérick Gravel koreografi, lysdesignIndrani Balgobin kostymedesignPhillippe Brault musikkBent René Synnevåg PR-foto 

Arrangementer som er planlagt på Festspillene i Bergen 2021 vil annonseres fortløpende utover høsten og vinteren.

Det er sannsynlig at planene for neste års festspill vil påvirkes av pandemien og smittevernrestriksjoner. Gjennom å lansere artister og forestillinger løpende, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige festspillprogrammet kan se annerledes ut. Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger, og ønsker å skape trygge forhold og minst mulig ulempe for publikum. Derfor vil billettsalget til Festspillene i Bergen 2021 først starte til våren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?