Shared_Studios Portal. Foto: Marzena Abrahamik

Dette er ikke en container. Det er en portal.

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Dette Er Ikke En Container. Det Er En Portal.
18. november 2020

Lei av å ikke kunne reise noen steder? Under Festspillene kan du møte mennesker fra hele kloden i en gullportal i Bergen sentrum.

Oppdatering 26. mars 2021: Dette arrangementet er utsatt og vil dessverre ikke finne sted under Festspillene 2021 som tidligere annonsert. Oppdaterte detaljer for arrangementet vil bli annonsert i forbindelse med programslipp for Festspillene i Bergen 2022.

Stengte grenser. Karantene. Røde, gule og grønne land. Bli hjemme. Det siste året har ikke akkurat bydd på de store reiseopplevelsene.

Under Festspillene får du muligheten til å møte nye mennesker i andre land, helt karantenefritt, i Bergen_Portal.

Når du stiger inn i portalen, alene eller sammen med en liten gruppe, forlater du din egen verden. På innsiden møter du mennesker ansikt til ansikt, som om dere befant dere i det samme rommet – selv om tusenvis av kilometer skiller dere.

Portalen er nemlig lenket opp til en identisk portal et annet sted på kloden. Det finnes slike portaler på offentlige steder i Mexico by, New York, Lagos, Erbil og et trettitalls andre steder. Noen av dem står der permanent, andre popper opp for en kortere periode, slik som under Festspillene.

Her blir det både åpne møter og kuraterte oppkoblinger med et forhåndsbestemt innhold. Hva med en middag på tvers av kontinenter? En improvisert mini-jam med musikere i ulike land? Temaene kretser rundt kunst, bærekraft og entreprenørskap, men det er også mulig å bare slå av en prat med et menneske som er langt utenfor din egen krets. Flere detaljer om programmet annonseres på fib.no utover våren.

Konseptet er skapt av Shared_Studios, som ønsker å skape meningsfylte menneskelige møter mellom folk som er adskilt av avstand og ulikheter.

– Med hver nye portal får vi større mangfold og vokser oss mer dynamiske og mer verdifulle sammen, sier Amar Bakshi, Shared_Studios’ grunnlegger og kunstneriske leder.

Bergen_Portal skulle opprinnelig komme til Festspillene 2020, men ble utsatt til Festspillene 2021 på grunn av koronapandemien.

Bergen_Portal er sponset av DNB.

Festspillene har fortløpende lansert artister og forestillinger til årets festspill for å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige programmet sannsynligvis ville bli annerledes på grunn av pandemien.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?