Drømmebildet «Will Neverland»

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Drømmebildet «Will Neverland»
06. juni 2012

Drømmebildet «Will Neverland», som mange fikk med seg ved lille Lungegårdsvann 5. juni, handler om at mennesket i seg selv er en skulptur.

Vanligvis er det mange folk som går tur med hunden sin rundt lille lungårdsvann. Performancekunstner Tori Wrånes liker å forskyve hverdagen, og har byttet hunden ut med en hest. I tillegg har det landet en annen person oppå hesten, en muskelbunt, som har sovnet oppå den vuggende hesteryggen.

Wrånes er kjent for sine nærmest overjordiske opptredener, der hun jobber med stemme og skulptur, Den siste tiden har hun oppholdt seg i LA, USA, og er fascinert av den nye trenden som heter bodysculpting. Her arbeider man med en personlig trener for å skulpturere kroppen slik man vil ha den.

Felles for billedhuggere og bodybuildere er at de skulpturerer kropper. Men mens billedhuggere oversetter kroppen til et materiale som leire, stein eller tre osv, jobber bodybuilderen med sin egen kropp.

Mange kroppsbyggere er opptatt av å se bra ut, og hvordan de fremstrår for omverdenen. I performancen Will Neverland, ser vi en sterk kropp som ligger å sover oppå en annen sterk kropp, en hest. Det er hestekrefter som bæres av enda sterkere hestekrefter.

Wrånes synes det er interessant å la de massive kreftene gjøre det motsatte av å posere, nemlig sove.

Søvn er en mye mer sårbar situasjon, der bevisstheten er veldig nedsatt. Hun arbeider med kontrasten mellom å vise seg frem og det å bli sett på mens man sover. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?