En bisarr drømmerevy med kjente kvinner

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • En Bisarr Drømmerevy Med Kjente Kvinner
03. juni 2013

– En veldig vakker og unik forestilling, jeg har aldri vært med på noe lignende, sier den erfarne sangeren Elisabeth Holmertz, som i kveld speiler seg i kjente kvinneskikkelser i Desiring Machines.

Hun synes ikke det er helt enkelt å fortelle om hva publikum kan oppleve i Studio Bergen 3. og 4. juni. Sammen med musikere, film, heftige lydeffekter og fragmenter av historiske kvinneskikkelser, skaper den svenske sangeren Elisabeth Holmertz et musikkteater du aldri har sett maken til. Man kan kanskje kalle det en bisarr revy, mener Holmertz.

Hver av tekstforfatterne Edy Poppy, Hanne Ramsdal, Mette Karlsvik, Eirik Fauske og Marco Demian Vitanza har valgt ut kjente kvinner og tatt utgangspunkt i vårt bilde av dem. Mange av dem har en dyster historie. Edy Poppy har for eksempel latt seg fascinere av Magda Goebbels, hennes forhold til Hitler og drapet på sine seks barn, og Mette Karlsvik har grepet fatt i Medusas handlinger.  

Elisabeth Holmertz, som både synger og snakker i denne forestillingen, forteller at det likevel ikke er en skremmende opplevelse å speile seg i disse kvinnene.

— Tror også publikum vil oppleve at de har vært i en slags drømmetilstand. Jeg tenker også på det som en båttur over et mørkt hav, hvor man går i land på andre siden full av inntrykk.

Musikalsk er det et spenn mellom det fjerne og intime, fra florlette strøk av barokkmusikk til moderne elektronisk musikk. Lydeffekter kommer fra flere kanter av salen.Forestillingen er et samarbeid med Dramatikkens hus, og etter prøveforestillingene der har de fått svært godetilbakemeldinger fra publikum. Nå gleder Holmertz seg til å presentere prosjektet under Festspillene.

— Jeg er utrolig stolt over å få være med på dette.  Jeg synes forestillingen har blitt helt magisk.

Se videoen Desiring Machines

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?