Fant tonen med bulgarsk korkraft

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Fant Tonen Med Bulgarsk Korkraft
19. mai 2011

Få med deg det musikalske møtet mellom vokalkraft fra Øst-Europa og norsk kvedekunst. Den norske sangeren Unni Løvlid håper konserten med den bulgarske Eva Quartet 26. mai blir starten på et langvarig samarbeid.

– Eva Quartet er fire av stjernesangerne fra det legendariske bulgarske damekoret Le Mystère des Voix Bulgares, et av verdens fremste a capella-ensembler. Eva Quartet bygger på sitt hjemlands eldste folketradisjoner i diafonisk sang, og jeg tror vi kan skape en veldig flott konsert sammen, sier Unni Løvlid, som er en av Norges ledende folkemusikksangere.

Løvlid er fra Hornindal i Sogn og Fjordane og har lært sangteknikk fra mange ulike kilder i hjemtraktene. I tillegg til å fremføre tradisjonsmusikk har hun gjort flere prosjekter innen samtidsmusikk og elektronika. Sammen med Eva Quartet skal hun ta tradisjonsmusikken inn i samtiden.Draup på glassUnni Løvlid og Eva Quartet møttes første gang i 2009 under Førde Internasjonale folkemusikkfestival. Nå skal de sammen turnere i Norge med start under Festspillene i Bergen.

– Vi har koplet sammen tradisjonelle sanger fra de to landene. Noe blir improvisert, men vi vil også presentere nytt materiale som vi har laget sammen. Vi har med oss Håkon Thelin på bass og duoen DRAUP på glass som noen kanskje husker fra TV2-programmet Norske talenter.FortellerneUnni Løvlid medvirker også i konsertserien «Ørets teater» på Logen teater hvor kurator Henrik Hellstenius vil utforske skillet mellom konsert og teater og utfordre det tradisjonelle konsertformatet. På konserten Fortellerne 3. juni skal Løvlid dele bord med musikere og publikum-– Jeg skal fremføre tre sanger av Arne Nordheim, og noen folketoner. Jeg opplever at prosjektet nærmer seg historieformatet, at Henrik med «Ørets teater» vil nærmere publikum. Veldig spennende!

Unni Løvlid møter du også på åpningsseremonien 25. mai kl. 12.30 på Torgallmenningen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?