Festspill i bevegelse

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Festspill I Bevegelse
03. desember 2019

– Festspillene ønsker å skape bølger i kunsten og følelsene, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Festspillene i Bergen er Nordens største kuraterte festival for musikk og scenekunst, og lanserer 3. desember mer enn 30 arrangement på neste års program.

– Med kunsten i sentrum, skal Festspillene i Bergen bidra til bevegelse, som er årets tema og røde tråd gjennom konserter, forestillinger, samtaler og debatter, sier festspilldirektøren.

Programmet for Festspillene i Bergen byr blant annet på en ny produksjon av den sveitsiske Ibsenpris-vinneren og regissøren Christoph Marthaler, Det Norske Teatrets kritikerroste oppsetning av David Bowie-musikalen Lazarus, et gjensyn med divaen Ute Lemper, nysirkus fra Québec og en metakomedie fra 1600-tallet.

Blant de drøye 30 arrangementene som lanseres nå er store deler av det klassiske programmet, med alt fra kammerkonserter på Troldhaugen til store orkesterproduksjoner i Grieghallen. På programmet står blant annet en portrettkonsert av og med den tyske festspillkomponisten Jörg Widmann, tidligmusikkeksperten William Christie og hans ensemble Les Arts Florissants, de spennende pianistene Isata Kanneh-Mason og Víkingur Ólafsson og avslutningskonserten med Leif Ove Andsnes og Oslo-Filharmonien. Festspillene viderefører også tradisjonen med å sette sammen yngre og mer erfarne utøvere på scenen gjennom mentorprogrammet Crescendo.

Festspillprogrammet er ofte gjenstand for debatt, og festspilldirektøren ønsker meningsutvekslingen velkommen. I fjor ble andelen Grieg på programmet heftig diskutert.

– Festspillene og alle kunstneriske uttrykk tåler å bli undersøkt fra alle vinkler, satt på hodet, å bli elsket, mislikt og debattert. Likegyldigheten og passiviteten er kulturens eneste virkelige fiender, sier Beyer.

Resten av programmet for Festspillene i Bergen 2020 lanseres i januar.

Se kalenderen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?