Festspillarkivet innlemmet i Norges dokumentarv

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Festspillarkivet Innlemmet I Norges Dokumentarv
08. februar 2012

Festspillene i Bergens rikholdige arkiv er plukket ut til det nye registeret over landets viktigste dokumenter. Listen blir lansert ved Norsk kulturråd i dag.

Image6ijkl.Png

– Materialet er et unikt stykke norsk kunst- og kulturhistorie, en umistelig kilde til beretningen om det bergenske og nasjonale kulturliv – og dets relasjoner til den øvrige verden, mener Terje Haram ved Stiftelsen Lokalhistorisk arkiv i Bergen, som har nominert festspillarkivet til det nyopprettede registeret.

Stiftelsen Lokalhistorisk Arkiv i Bergen forvalter nå Festspillenes materiale som strekker seg tilbake til 1951. Sammen med Festspillene skal store deler av det nå digitaliseres og gjøres tilgjengelig for publikum.

Den norske Memory of the World-komiteen har plukket ut 60 dokumenter som skal utgjøre den første versjonen av det norske dokumentregisteret. I vurderingen har de sett på autentisitet, om dokumentene er unike og uerstattelige og om de gir unik dokumentasjon fra sin samtid.

Arkivet etter Festspillene i Bergen gir et bilde av seksti års planlegging og gjennomføring av festivalen. Det tilnærmet komplette arkivet er ca. 135 hyllemeter og omfatter blant annet møtereferater, korrespondanse, program og plakater, avisutklipp og anselige mengder foto og lydopptak. – Vi er veldig stolte over å ha kommet inn på denne listen. Det forteller mye om hvilken posisjon Festspillene har hatt i norsk kulturliv. Vi gleder oss nå til å kunne vise frem mye av det spennende materialet på nett og i en utstilling under årets festspill, sier festspilldirektør Per Boye Hansen.

Les også:

  • Festspillene i Bergen blir til

  • Den første norske musikkfest

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?