Festspilldirektøren blir operasjef

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Festspilldirektøren Blir Operasjef
26. september 2011

– Det er med tungt hjerte jeg forlater Bergen etter neste års festspill, sier Per Boye Hansen. Han tiltrer jobben som operasjef ved Den Norske Opera og Ballett 1. august 2012.

Imageh5txb.Png

Foto: Magnus Skrede

Ansettelsen ble offentliggjort på en pressekonferanse i Oslo i dag. Åremålet som operasjef er på fem år. Festspilldirektøren ble i sommer oppfordret til å søke stillingen, og kom frem til at det var en sjanse han måtte gripe.

Kunne ikke si nei– Jeg stortrives som festspilldirektør og hadde på mange måter ønsket å fortsette til åremålet mitt gikk ut i 2015, men på dette feltet er det ikke lett å velge timingen selv. Når muligheten dukket opp til å prege utviklingen av Norges nye operahus, var det en utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier Per Boye Hansen, som har arbeidet med opera i 30 år.

Etter utdannelse i musikkteaterregi fra Staatliche Hochschule für Musik, Ruhr, arbeidet han som regiassistent blant annet ved operaen i Köln og Festspillene i Salzburg. Han har også satt opp flere egne operaforestillinger i Oslo og ledet Komische Oper i Berlin før han kom til Bergen.

Han ble ansatt som direktør for Festspillene i Bergen i 2005 og vil ha sju festspill bak seg når han slutter.

Formidabel innsatsStyreleder for Festspillene i Bergen, Pål W. Lorentzen, ønsker Per Boye Hansen lykke til, og understreker at hans innsats for Festspillene har vært formidabel.

– Per har gjort en viktig jobb, ikke bare ved å utvikle Festspillenes kunstneriske plattform, innhold og omdømme, men også ved å utvikle en sterk festspillorganisasjon som kan ta Festspillene videre, sier Lorentzen, som sammen med styret nå skal begynne arbeidet med å finne en etterfølger.

En dynamo for kulturlivetPer Boye Hansen understreker at det har vært et privilegium å lede Festspillene. Han er glad for at han skal fortsette i jobben til etter feiringen av Festspillenes 60-årsjubileum i 2012.

– Festspillenes organisasjon har i dag en veldig kompetent og motivert stab som jeg vil hevde savner sidestykke i kultur-Norge. Jeg tror også at den satsningen vi har gjort på egenproduksjoner og nyskapning har vært viktig, og håper at det er en linje som vil bli videreført, sier Boye Hansen

Han mener Festspillene må fortsette å være en dynamo for hele kulturlivet og ha både lokal forankring og internasjonal gjennomslagskraft.

– Jeg håper Bergen og bergenserne fortsatt vil forstå betydningen av Festspillene og i enda større grad vil slutte opp om og være stolte over det jeg mener er Nordens ledende musikk- og teaterfestival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?