Foto: Thor Brødreskift

Festspillene setter kvelden på pause sammen med verdens musikkindustri

  • Hjem
  • Festival
  • 2020-og-tidligere
  • Artikler
  • Festspillene Setter Kvelden På Pause Sammen Med Verdens Musikkindustri
02. juni 2020

Tirsdag 2. juni blir det ikke festspillforestillinger på nett. Sammen med store deler av verdens musikkindustri har Festspillene valgt å markere sin solidaritet og støtte for å sette en stopper for rasistisk motivert vold.

Etter planen skulle Festspillene i Bergen hatt seks arrangement tirdag 2. juni, fem digitale og et per telefon. Ingen av dem vil bli gjennomført i dag. Markeringen støtter initiativet The Show Must Be Paused, eller Black Out Tuesday, som ble startet av Brianna Agyemang og Jamila Thomas fra Atlantic Records og har spredd seg i rekordfart i løpet av få dager.

– Festspillene i Bergen har sammen med resten av verden hørt og sett protestene etter George Floyds død. Vi står sammen med den internasjonale musikkindustrien om å støtte #blackouttuesday tirsdag 2. juni. Det kommer derfor ikke noen nye konserter eller forestillinger fra oss i kveld, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Årets festspill vises gratis på internett, og er spilt inn uten publikum i salen grunnet smittevernhensyn.

– Når Festspillene i år er nesten heldigitale, og vi ser at vi når ut langt utenfor Norges grenser, er det riktig av oss å delta i en slik internasjonal markering, sier Beyer.

Festspillene i Bergen avsluttes onsdag 3. juni med en konsert fra Oslo-Filharmonien og pianist Leif Ove Andsnes. Denne konserten vil gå som planlagt, og de digitale arrangementene som ikke vises i kveld, vil også få nye sendetidspunkt onsdag 3. juni. For forestillingen This Evening’s Performance Has Not Been Cancelled, som presenteres av Bergen Nasjonale Opera og kan oppleves per telefon, har publikum en ny sjanse 12. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?